Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı
Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplandı. Toplantının gündeminde, öncelikli konu olarak çözüm süreci var. BDP heyetinin 4. kez İmralı'ya yaptığı ziyaretin yanı sıra PKK'nın silah bırakması ve sınır dışına çekilmesiyle ilgili gelişmeler toplantıda detaylı bir şekilde masaya yatırılacak. Terör örgütünün çekilmesiyle ilgili elde edilen istihbarat bilgilerinin de Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilmesi bekleniyor.
Toplantının bir başka gündem maddesini ise yeni anayasa çalışmaları oluşturacak. Bakanlar Kurulu devam ederken Anayasa Uzlaşma Komisyonu da toplantısını sürdürüyor. Partiler taslak anayasa önerilerini TBMM Başkanlığına sunmuştu. Uzlaşma Komisyonu'nda yeni anayasa yapımına ilişkin uzlaşmacı bir karar çıkmaması durumunda atılması muhtemel adımların detaylı bir şekilde masaya yatırılması bekleniyor.
JOHN KERRY'NİN ZİYARETİ DE TOPLANTIDA ELE ALINACAK

Toplantının önemli konularından bir tanesi de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin son Türkiye ziyareti olacak. Kerry kısa süre içerisinde Türkiye'ye iki ziyaret birden gerçekleştirmiş ve hem Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hem de Başbakan Erdoğan ile kritik görüşmeler yapmıştı. Bugünkü toplantıda ise Kerry'nin ziyareti çerçevesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kurula bilgi vermesi ve yine bu ziyaret kapsamında Suriye'deki gelişmelerin gündeme gelmesi bekleniyor.

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından Mavi Marmara'da şehit olanların ailelerine ödenecek tazminatlar konusunda iki ülke heyetlerinin yürüteceği çalışmanın da yine John Kerry'nin ziyareti kapsamında ele alınması tahmin ediliyor.

Başbakanlık Yeni Bina'da devam eden toplantıda Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın Türk Patent Enstitüsü ile ilgili sunum yapacağı öğrenilirken, AB Bakanı Egemen Bağış'ın da Avrupa Birliği ile ilişkiler kapsamında yine kurula bir sunum yapması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise yurt dışında olduklarından dolayı Bakanlar Kurulu toplantısına katılamıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da İstanbul'daki çalışmalarından dolayı Bakanlar Kurulu'na katılamadığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim