Turabi Survivor'a Veda Etti Turabi Survivor'a Veda Etti
Merkez Seyhan, Çukurova, Yüreğir ilçeleri ile Karataş'ta meydana geldi. İddiaya göre, Adana İl Jandarma Komutanlığı aralarında bir banka çalışanının da olduğu bir silahlı organize suç örgütünün olduğu ihbarını aldı. Bunun üzerine jandarma, şahısları fiziki ve teknik takibe başladı. Yapılan 4 aylık bir çalışmanın sonucunda maddi durumu kötü olan ve ticaretle uğraşan kişilere senet karşılığında faizle para vererek tefecilik yaptıkları, borcunu zamanında ödeyemeyen şahıslar
üzerinde tehdit, baskı ve cebir oluşturarak çek-senet tahsilatı yapmak suretiyle ev ve tarlalarına zorla el koydukları ve haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Ayrıca örgüte bir bankada çalışan görevlinin bankaya kredi çekmek için gelen müşterileri, "Size daha uygun kredi verebiliriz" diyerek tefecilere yönlendirip komisyon aldığı belirlendi.
Jandarma bütün delilleri topladıktan sonra 14 Şubat 2012 tarihinde şafak vakti, merkez ilçe Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Karataş ilçelerinde 16 ayrı adrese düzenlediği operasyonda örgütü lideri N.S. ile örgüt üyeleri İ.C., M.G., R.O., Ö.G., M.M., H.N.K., C.Y., S.A., Y.S. ve S.O. isimli toplam 11 şüpheli gözaltına alındı. Arandığı adreste bulunamayan örgüt üyesi R.A. ve M.E.Ö. 'nün yakalanması çalışmalarına devam ediliyor.
Şahısların evlerinde yapılan aramalar sonucunda 155 senet, 10 isme yazılı çek, 3 masaüstü bilgisayar kasası, 3 dizüstü bilgisayar, 13 DVD, 2 taşınabilir bellek, 3 adet 9 milimetre çapında el yapımı ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 3 adet şarjör ve 40 tabanca fişeği, 2 bıçak, 13 cep telefonu, 15 sim kart, 80 tapu, 1 başkasına ait kredi kartı, 2 vekaletname, 15 alacak-verecek hesaplarının tutulduğu ajanda ve hesap defteri ele geçirildi.
Şahısların sorgusu jandarmada devam ederken bugün şahıslar sağlık kontrolünden geçirildi. Bu sırada örgüt lideri N.S. basın mensuplarına, "Çekin mankenlik yaptık o yüzden aldılar" demesi dikkat çekti.
Şahısların sorgularının ardından Cuma günü adliyeye sevk edileceği bildirildi.


Editör: TE Bilişim