Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor! Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor!
Bir basın açıklaması yapan Çolakkadı, "Bir savcımız açıklama yaptı. Yalan yanlış açıklamalar içeriyordu ve bunun üzerine açıklama yapma ihtiyacı hasıl oldu.

Dün sizlere yazılı basın açıklaması vermiştik. Orada şöyle demiştik, başsavcıların savcının üzerinde denetim ve gözetim hakkı vardır.

Başsavcılığımız 200 kadar savcıyı bünyesinde barındırıyor. Bu 200 savcı rastgele kendine kendine ne soruşturma başlatır, ne de soruşturma bitirir.

Bir iş bölümü içerisinde çalışıyoruz. Çalışma talimatımız var. Bu talimat yıllardan beri yürürlükte. Son çalışma talimatımız, kitapçığımız 1 Ekim 2012, yani yaklaşık 1 sene önce basılmış.

Dün açıkladığımız gibi ‘Cumhuriyet savcıları önemli olayları, kamuoyunu ilgilendiren medyada yer alacak olayları derhal en kısa sürede hatta çok önemliyse faksla başsavcı vekiline bildirir.

Böyle bir şey olmazsa kaos olur. Bırakalım faks ve telefonla bildirmeyi 2 yıldır hiçbir bilgi verilmeden yürütülen soruşturmalar var.

Bizim talimatımızda diyor ki soruşturmaların hukuka uygun yürümesi için gizliliğe riayet edilecek. Biz basın açıklaması yapabiliriz. Buna riayet etmeyen, elindeki soruşturma bilgilerini medyaya aktaranlar hukuka uygun soruşturma yürütemeyenlerin soruşturmaları başka savcılara verilir. Bu yıllardır böyle. Geçmişte de buna riayet etmeyenler değiştirildi. Yanlış aktarılıyor savcı tarafından" dedi.

Editör: TE Bilişim