Cumhuriyete Doğru’ Tiyatro Oyununa İzmir’de Büyük İlgi Cumhuriyete Doğru’ Tiyatro Oyununa İzmir’de Büyük İlgi
Davutoğlu: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bakanlar Kurulu'na başlarken biz hep bunları söyleriz. Bugünkü gündemimiz 23 nisan çocuk bayramı. Bugün siz büyüksünüz, biz çocuk olalım. İnşallah bayram sizlerin ve bizlerin bayramı. İlk meclisi açan büyüklerimize, başta Atatürk olmak üzere minnetimizi ifade ediyoruz.  Şimdi ben yerimi yeni başbakanımıza bırakıyorum Pelin Hanım'a, lütfeder misiniz? Ceketimi ilikleyeyim önünüzde. Ben sizin talimatlarınızı yerine getiren yardımcınız olacağım. Yardımcı olabilir miyim hanım efendi? Bu koltuklar yüksek görünür ama önem vermemek lazım. Bu çiçekleri de ben size vereyim efendim.

------

Değerli bakan arkadaşlarım, bakanlar kurulu 23 nisan olağanüstü oturumunu açıyorum. Bugünkü gündemimiz 23 nisan çocuk bayramıdır. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Bütün dünya çocukları, 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum. Bütün çocuklar sevgi huzur ve barış içinde yaşasın istiyorum.

------
Davutoğlu: soru sorun bakalım, bakanlara işler nasıl gidiyor.
---------
Orman ve su işleri bakanı: 
Size bir olayı açıklayacağım. Su işleri devam ediyor. Bu çalışmada 12 etrelik piton yılan bulundu. Şunu açıklamak istiyorum. Bir baraj çalışmasında kepçe kazıyor, birden simsiyah 12 metrelik piton yılanı kaldırıyor. Yılanın kuyruğu hala toprağın içindeymiş. 
Davutoğlu: Barajdan yılan da çıkıyor yani mühim bir olay.
------

ÇOCUK BAKAN:
"Ülkemizden elektrik sıkıntısı var. Ruslar 1954 yılında ilk nükleer santralini kurdu ama biz 2015 yılındayız daha hiçbir nükleer santralimiz yok. Bu açıdan biraz kötüyüz ülkemizde.

----

SORU-CEVAP
SORU: Seçimler yaklaşıyor. Başkanlık sistemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Biz sınıf başkanımızı seçtik yani.

Davutoğlu: Basın mensupları sizi seviyor. Bize olmadık sorular sorarlar.
SORU: Çözüm süreciyle ilgili siz ne düşünüyorsunuz?
Kardeşlik.

SORU: Hem size hem de maliye bakanına sorayım. Malum seçimler yaklaşıyor. Vaatler çokça tartışılıyor. Siz muhalefetin vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Maliye bakanı, kaynak bulunabilir mi?
Bol keseden harcamamak.

Maliye Bakanı: Aslında bulunabileceğini sanmıyorum.

HÜRRİYET 
 
Editör: TE Bilişim