Kadın başkanlarla neler değişecek? Kadın başkanlarla neler değişecek?
27 Ağustos 2016 tarihiyle değişikliğe gidilen yönetmelikte, kadınların başörtü takabilmesi için iki şart yönetmelikte belirtildi.

Bayan emniyet mensuplarının başörtü takabilmesi için ilk şart şapka, örgü bere veya kep altında yüzünü kapatmayacak şekilde olmasıdır. Yüzünü kapatmadığı müddetçe herhangi bir sıkıntı olmamaktadır.

Diğer bir şart ise başlarına taktıkları üniforma renginde ve desensiz olmasıdır. Bu iki şartı da yerine getirdiği taktirde rahatlıkla başörtüsü kullanılabilecek.

Eski maddede başörtüsüyle ilgili bir şey bulunmamaktadaydı. Eski maddeye  göre; bayan emniyet mensupları resmi kıyafetlerle birlikte kıyafetin içerisine dışarıdan görülecek şekilde, yelek, sivil kazak ve benzeri şeyleri giyemez.

Erkek personelin, siyah çorap giyme zorunluluğu ve bayan personelin ten rengi ve parlamayacak bir çorap giyme zorunluluğu vardır. Fakat, kışlık kıyafet kullanımına başlandığı zaman bayan polisler de pantolon veya etek altına tamamı gözükecek şekilde siyah bir çorap giyilebilir şeklinde bir maddeydi.

Yeni düzenlenen madde ise bayan emniyet mensuplarının şapka, örgü bere veya kep altında yüzünü kapatmaması ve başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler kullabileceklerini belirtiyordu.

Birçok bayan personel, bu yüzden dolayı polisliğe başvuramıyordu. Şimdi ise polis olma yolunda bir engel daha kalkmış oldu.
Editör: TE Bilişim