Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti
Türkiye perakende sektörünün önemli firması BİM 2014 yılı mali sonuçlarını açıkladı. BİM İcra Kurulu Üyeleri Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu’nun katılımı ile düzenlenen basın toplantısında BİM’in geçen yılki performansı değerlendirildi. BİM, 2014 yılında cirosunu bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 22,1 oranında artırarak 14,5 milyar TL seviyesine çıkardı. Geçen yıl enflasyonla mücadeleye katkı olarak ve tüketiciye destek amacıyla ürün alış fiyatlarındaki artışı satış fiyatlarına yansıtmayan BİM’in net karı ise düşen kâr marjı nedeni ile 395,3TL düzeyinde gerçekleşerek 2013’ün gerisinde kaldı. 2014’te 502 yeni mağaza açan BİM mağaza sayısını 4.500’ün üstüne, çalışan sayısını ise 27 bin 637’ye çıkardı.
BİM’in cirosu içinde müşteri memnuniyetinin ve bağlılığının artmasında çok önemli rol oynayan özel markalı ürünlerin büyük payı bulunuyor. 2013’de 7,8 milyar TL olan özel markalı ürün satışları geçen yıl yüzde 24 artışla 9,8 milyar TL seviyesine çıktı. Halen düzenli çalıştığı 150 tedarikçisi bulunan BİM’in özel markalı ürünlerinin satışı arttıkça bununla bağlantılı olarak birçok KOBİ’de üretim ve istihdam artışı yaşanıyor.
Günde 3,3 milyon tüketicinin alışveriş yaptığı ve Türkiye’deki ailelerin yüzde 70’inin yılda en az bir kez alışveriş yaptığı BİM mağazaları, geçen yıl enflasyonla mücadeleye de önemli katkı sundu. Bu konuyu değerlendiren BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç şunları söyledi:
“Geçen yıl 12 aylık işlenmiş gıda enflasyonu oranı Türkiye’de yüzde 13,2 oldu. BİM mağazalarında ise bu oran yüzde 11,8'de kaldı. Enflasyonun bu düzeyde kalabilmesine BİM'in de katkısı olmuştur. Ürün alış fiyatlarımızın yükselmesine paralel satış fiyatlarımızı arttırmadık. Piyasanın da bize uyum sağlamasıyla enflasyon bu seviyede kalabildi”.
BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu 2015 hedefleriyle ilgili: “BİM yatırımlarına ve sürdürülebilir büyümesine devam ediyor. Bu yıl da Türkiye’ye özgü iş modelimizi titizlikle uygulayarak tüketicileri kaliteli ve düşük fiyatlı ürünlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Yılsonu itibarı ile yine yüzde 20 büyüme hedefliyoruz. 2015’te Türkiye'de 500 yeni mağaza ve 4.000’e yakın yeni istihdam oluşturmayı planlıyoruz. Yurt dışındaki yatırımlarımız hızla devam ediyor. 2015 yılında Fas’ta 81 yeni mağaza açarak 300 mağazayı geçmeyi amaçlıyoruz. Böylece Fas’taki operasyonlarımızı daha kârlı hale getireceğiz. Mısır'da ise 54 yeni mağaza açılışı ile mağaza sayısını 135'e çıkartmayı planlıyoruz. Ayrıca, Türkiye’yi FİLE markası ile yeni bir perakende satış mağazası ile tanıştırma yönündeki hazırlıklarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim