Rahatsızlanan Yıldız Tilbe, Sosyal Medya Hesabından Açıklama Yaptı: Rahatsızlanan Yıldız Tilbe, Sosyal Medya Hesabından Açıklama Yaptı:
Hava şartları nedeniyle Kırıkkale-Çorum, Çorum-Samsun karayolunda trafik durma noktasına geldi. Yoğun kar yağışı ve fırtına üzerine harekete geçen Çorum Valiliği, gece yola çıkan sürücülerin mağdur olmaması için ildeki misafirhanelerin kapılarını yolculara açtı. Şehir merkezinde 10 santimetreyi bulan kar kalındığı yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı. Karla mücadele
çalışmalarına katılan 61 araç ve 100'ün üzerinde personel, İl Özel İdaresi'nde bulunan koordinasyon merkezinde uydudan takip ediliyor. Karla mücadele çalışmasına çıkan araçlar, uydu üzerinden edilerek acil durumlarda anında ihtiyaç olan bölgeye yönlendiriliyor.
Vali Nurullah Çakır, İl Özel İdare Müdürlüğü'nde Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Keleş, İl Özel İdaresi, YEDAŞ İl Müdürü İlyas Akyol, İl Özel İdaresi ve Karayolları yetkilileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.
Toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Çakır, kar ve soğuk havanın ülke genelinde olduğu gibi Çorum'da da hayatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Akşam saatlerinde başlayan ve tipi şeklinde etkili olan yağışı nedeniyle 437 köy yolu ulaşıma kapanırken, 21 köye de elektrik verilemediğini söyledi. Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Çakır, "İl Özel İdaresi'nin 27 adet greyder, 4 adet kar bıçaklı kamyon, 8 adet kepçe, 1 adet kar makinesi, 1 adet yükleyici ile toplam 41 araç ve 75
personel, Karayolları ekipleri de 11 adet kar bıçaklı kamyon, 5 adet greyder, 4 adet kepçe ile toplam 20 araç ve 34 personel ile karla mücadele çalışmalarını sürdürmektedir. Güvenlik birimleri ve muhtarlar koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çorum'un diğer illerle olan bağlantıları ve ilçe bağlantılarında güvenlik birimlerinin koordinasyonunda yol şartlarına göre kontrollü geçişe izin vermektedir. Bayat ilçesi Demirciler köyü, Dodurga ilçesi Akaya köyü, merkezde Büyük ve Küçük Gülücek köyleri,
Hacıpaşa, Aksungur, Çatak, Şeyhhamza, Taşpınar köylerinde, Mecit ilçesinde Bekişler, Sırçalı, Kayı köyü yollarında yolda kalan araçlardaki taşımalı eğitim öğrencileri ve vatandaşlar, İl Özel İdaresi ekipleri, Karayolları ekipleri, yerel yönetimler ve vatandaşların çalışmaları ile müdahale edilerek ulaşımları güvenli olarak sağlandı. İl Özel İdaresi, Karayolları ekiplerinin yanı sıra güvenlik birimleri, belediyeler ve kaymakamlıklar ile köy birlikleri çalışmalara katkı sağlamaktadır" dedi.
Komşu illerle, ilçelerle olan ulaşımın tipi ve araç kaymaları nedeniyle zaman zaman durduğunu dile getiren Vali Çakır, ekiplerin yolların açık tutulması için yoğun çaba sarf ettiğinin altını çizdi.
Konuşmasında sürücüler ve vatandaşlara da seslenen Vali Çakır, ister yaya isterse araçla olsun insanlardan riskli durumlarda yola çıkmamalarını istedi. Vali Çakır, yola çıkmak zorunda olanların ise araç donanımları ve güvenlik görevlerinin uyarılarını dikkate almaları için çağrıda bulundu.
Vali Çakır, ayrıca çevre illerle olan yol bağlantılarında herhangi bir sorun yaşandığında beklemek zorunda kalacak vatandaşların mağdur olmaması için kamu ve özel tesislerde ihtiyaçlarının güvenlik güçlerince koordineli bir şekilde organize edeceğini belirtti. Şu ana kadar herhangi bir sorunun yaşanmadığını dile getiren Vali Çakır, bundan sonra da yaşanmaması için temennide bulundu.

HASTALARIN İMDADINA KAR PALETLİ AMBULANSLAR YETİŞTİ
Olumsuz hava şartları nedeniyle meydana gelen buzlanma ve tipi nedeniyle yolları kapanan köylerdeki hastaların imdadına kar paletli ambulanslar yetişti. Kırsal kesimde yaşanan ulaşım sorunu üzerine İl Sağlık Müdürlüğü acil durumlar için 2 adet kar paletli ambulansı devreye soktu. İl genelinde birisi çocuk olmak üzere 2 kişi kar paletli ambulanslarla Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Soğuk hava dalgası ve kar yağışına rağmen ilde bir grup öğrenci karın tadını çıkarttı, şehrin en işlek arterlerinden olan Gazi Caddesi'nde bir grup üniversite öğrencisi caddede kayak keyfi yaptı.
Cadde üzerinde bir yeri kayarak adeta buz pistine çeviren üniversiteli gençler, gecenin ilerleyen saatlerine rağmen aldırış etmeden gönüllerince eğlendi. Akdeniz Bölgesi'nde yaşadıkları için ilk kez Çorum'da karla tanıştıklarını dile getiren bazı öğrenciler, anın tadını çıkartmaya çalıştıklarını belirtti.


Editör: TE Bilişim