Facebook, Google, MediaMarkt gibi dünya markaları ile birlikte Hepsiburada, e-bebek, E-PttAVM.com gibi dijital market sektörünün öncü markaları ve isimleri katıldı.
13:00’da başlayan E-Ticaret Zirvesi, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler ve ETİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Hepsiburada Uluslararası Grup Başkanı Emre Ekmekçi’nin açılış konuşmalarıyla başladı. 
E-ticaret, geleneksel teknolojinin bir parçası 
ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye’deki tüketici alışkanlıklarının tüm dünyada paralel bir şekilde değiştiğini söyleyerek e-ticaretin, geleneksel ticaretin bir parçası olarak kabul edildiğini ifade etti. Ekmekçi, “E-ticaret sektörü, benzerine az rastlanır büyüme oranlarıyla her yıl kendini büyütürken perakende sektörünü de geliştirip dönüştürerek büyümesine katkıda bulunuyor” dedi. 
ETİD’in 10 yılı aşkın süredir e-ticaret sektörünün büyümesi için çalışmalar yaptığını kaydeden Ekmekçi, ekosistemin yüzde 90’ını temsil eden 50’nin üzerinde üye ile e-ticaretin gelişimine yön verdiklerini de sözlerine ekledi. 
Açılış konuşmalarının ardından ise ETİD Genel Sekreteri Ömer Gürkan ETİD Türkiye E-Ticaret Sektörü konusunda zirveye katılanlara önemli bilgiler aktardı. Google Türkiye’nin perakende sektörüne online bakışı hakkında değerlendirmeyi de Google Türkiye Perakende Endüstri Direktörü Mehmet Keteloğlu yaptı.
Zirvenin “İçimizden Çıkan Başarı Hikayeleri” bölümünde ise İzmir merkezli iki önemli marka olan Ereyon.com Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ülkü ve E-PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu markalarının başarı hikayelerini paylaştı.
Kobileri kolay bir şekilde internet ve dijital dünya ile tanıştırıyoruz
E-PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu İzmir E- Ticaret Zirvesi’nde başarı hikayesini anlattı. Çevikoğlu konuşmasında E-PttAVM.com’un her geçen gün daha fazla kobiye ulaştığını ve e-ticarette pazar yeri platformu olduğunu söyledi. “Günümüz dünyasında artık internetten satış ve dijitalleşme kaçınılmaz ve kobilerin de dijitalleşmeye ihtiyacı var” diyen Çevikoğlu, “E-PttAVM.com olarak bizde kobileri kolay bir şekilde internet dünyasıyla tanıştırıyoruz” dedi.  Altı sene içerisinde yeni ve çeşitli projeler hazırladıklarını da dile getiren Çevikoğlu şu şekilde konuştu: 
“Yurt içi ve yurt dışında e-ihracatta ve e-ithalatta, hediye kartı sistemleriyle, e-kargo ve ödeme platformlarıyla yeni yeni projeler hazırladık bu 6 sene içerisinde. Bizim büyüme ivmemiz sizlerin de desteği ile daha da hızlanacaktır. İzmir’deki firmalarımızdan ayrıca destek ve bizim yanımızda olmanızı bekliyoruz. Bu platformu beraberce ileriye taşıyalım istiyoruz.”
Hakan Çevikoğlu konuşmasını İzmir Ticaret Odası, ETİD ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

Influencer Olmak Artık Hayal Influencer Olmak Artık Hayal
Editör: TE Bilişim