Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
 Suriye’deki iç savaştan kaçarak Yunanistan’a kaçak yollarla geçmek isteyen Suriyeli göçmenlerin bindikleri bot İstanköy açıklarında batarak 8 kişi hayatını kaybetmişti. 6 kişinin cesedi Yunanistan’ın Kos adasında bulunurken, 2 göçmenin cesedi ise Bodrum açıklarında balıkçılar tarafından bulunmuştu. Yunanistan yapılan işlemlerin ardından 6 göçmenin cenazesini Türkiye’ye gönderdi. Hayatta kalan 5 Suriyeli ise Yunanistan’daki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edildi. Hayatını kaybeden 8 göçmenin cenazesi Almanya’dan gelen yakınlarına teslim edilirken, hayatta kalan 5 kişi ise işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.

  ORGANİZATÖRLER ARAP ÇIKTI

 Almanya’dan kardeşinin cenazesini teslim almaya gelen Mostafa Çırto akrabalarını Yunanistan’a kaçak yollarla götürmeye çalışanların Arap olduğunu belirterek, “iki kardeşim vardı kaçan bir de bayan arkadaşım. Bir kardeşimle bayan arkadaşımı bulmuşlar. Diğer kardeşimi henüz bulamadılar. Suriye’den savaş için kaçmışlar. Yunanistan’a sığınmak istemişler. Diğer kardeşim bulunursa onu da almaya geleceğim”dedi.
 Bodrum Devlet Hastanesi morgunda bulunan 6 cenaze ailelerine teslim edilerek Bodrum Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen cenaze araçları ile Suriye’ye gitmek üzere Milas-Bodrum Havalimanı’na götürüldü. Muğla Adli Tıp Kurumu’nda bulunan 2 cenazenin ise yapılan işlemlerin ardından Milas-Bodrum Havalimanı’na gönderileceği öğrenildi. Hayatını kaybeden 8 göçmenin isimlerinin Jartou Khalıl(25), Ahmado Amır(4), Ahmado Perıfan(13), Jamo Jıan(21), Ahmedo Peritan(4) Sheık Nabo Izdhar(40), Como Nazlıh(21),Halıl Ahmedo(8) olduğu belirtildi.
 Bu arada 3 Suriyeli göçmenin arama çalışmalarında bulunamadığı ve isimlerinin Arab Arbo (22), Moxmad Jartow (24), AhWar Axmdo(15) olduğu öğrenildi.
Editör: TE Bilişim