Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor! Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor!
 Tüm yurtta devam eden kötü hava koşulları, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.
ORDU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ
Havaların ısısının iyice düşmesiyle birlikte Ordu’da iç kesimlerde başlayan kar yağışı nedeniyle Akkuş ilçesinde 23, Korgan ilçesinde 10, Kumru ilçesinde 5 olmak üzere toplamda 38 köy yolu ulaşıma kapandı.
Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, Akkuş ilçesinde, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu hariç olmak üzere tüm okullar bugünden itibaren 3 gün, Çaybaşı ilçesinde, İlküvez beldesinde, Kapılı ve Göksu köyündeki okullar bugünden itibaren 2 gün, İkizce ilçesinde, Yoğunoluk, Devecik, Şenbolluk ve Kaynartaş beldelerindeki okullar yarından itibaren 2 gün, Gürgentepe ilçesinde, ilçe genelindeki tüm okullar yarından itibaren 2 gün, Korgan ilçesinde, ilçe genelindeki tüm okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
Öte yandan, Ordu valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Özel İdaresi’nce, Akkuş, Korgan ve Kumru ilçelerinde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmalarının, 76 ekip ve 102 iş makinesi ile birlikte sürdürüldüğü ifade edildi.

ELAZIĞ’DA OKULLARA KAR TATİLİ

Elazığ’da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği belirtildi. Elazığ Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda, Elazığ merkez ve ilçelerdeki bütün ilk ve orta dereceli okulların 11 Aralık Çarşamba günü tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli görevlilere 1 gün süreyle izin verildiği kaydedildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Balkanlardan gelen kuvvetli, soğuk ve yağışlı hava Çarşamba gününden itibaren Elazığ’da etkili olmaya başlayacak ve hafta sonuna kadar kar yağışı devam edecek. Sıcaklıklar hafta içerisinde gündüz -3 ila -1, gece ise -9 ila -5 derece arasında seyredecek. Hafta sonunda ise soğuk şiddetini arttırarak -13’lere kadar düşecek. Soğuk hava ve kar yağışının hafta sonuna kadar bölgede etkili olacağı vurgulanan açıklamada, kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

SAFRANBOLU VE YENİCE’DE TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

Karabük Valiliği, yarın Yenice ve Safranbolu ilçesinde taşımalı eğitime bir gün tatil verildiğini bildirdi. Karabük Valiliğince yapılan açıklamada, Yenice ve Safranbolu ilçesinde özellikle yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle taşımalı olarak ilçe merkezine gelen öğrenciler için taşımalı eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Valilik ayrıca, Balkanlardan gelen soğuk hava nedeniyle yaşanacak olan don ve buzlanma olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları da istendi.

NEVŞEHİR’DE EĞİTİME KAR MOLASI

Nevşehir il genelinde ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildiğini duyurdu. Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Nevşehir’in Ürgüp ilçesi ve ilçeye köy ve kasabalarda ilk, orta ve lise dengi okullarda yoğun kar yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

ÇARŞAMBA’DA OKULLAR TATİL

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verdiklerini söyledi. Aktaş, kar yağışı dolayısıyla Çarşamba ilçesinde tüm ilk, orta ve liselerin Çarşamba günü tatil edildiğini açıkladı.

KİLİS'TE OKULLARA KAR TATİLİ

Kilis Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirdi.
Kilis'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Kilis'te 11 Aralık çarşamba günü Valilik tarafından ilk, orta ve liselerde eğitim veren resmi ve özel okullarda eğitimi ara verildiği bildirildi. Kar yağışının geçe geç saatlerde şiddetini attırması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim