Turabi Survivor'a Veda Etti Turabi Survivor'a Veda Etti
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, amaçlarının işsiz kişilere istihdam sağlamak, eleman ihtiyacı olan vatandaşların da ayağına hizmet götürmek olduğunu belirterek, "Evde Bakım Birimi'nin portföyünde Yıl-mek kurslarından yetiştirdiğimiz bebek, hasta, engelli bakıcısı, aşçı, ütücü, şoför, boyacı, bahçıvan gibi bir çok alanda eleman bulunduruyoruz. Bize müracat eden işsizler de burada iş imkanı buluyor. Onların telefon ve adresleri var. Bursa'nın neresinden olursa olsun, eleman ihtiyacı olan kişiler, belediyemizin 224-3635500numaralı telefonuna alo dediğinde, bahçıvan, ütücü, bakıcı ayağına kadar ulaştırılıyor. Birim görevlileri, istihdam edilecek kişileri sabah gidecekleri noktaya dağıtıp akşam aynı yerden alıyorlar. Vatandaşlar hem güvenli hem de piyasa şartlarının altında eleman ihtiyaçlarını giderebiliyorlar" dedi.
İstihdam edilecek kişide Yıldırımlı olma şartını aradıklarını, işçi isteyenlere ise nerede olursa olsun ulaştıklarını kaydeden Özgen Keskin, "Bu elemanlarımızdan bir kısmı gittikleri yerde sürekli çalışmaya başlamaktadır. Birimin ilk kurulduğu yıl bin 206 olan istihdam edilen kişi sayısı, 2011 yılında bin 667 rakamına ulaştı. Çalışanlar bizim güvencemiz altında olduğu için vatandaşlarımız çekinmeden ve korkmadan belediyeden yardım isteyebilirler" diye konuştu.
Birimin her tanınma oranının her geçen gün arttığını kaydeden Özgen Keskin, bu sayede ilçedeki istihdam sorununun çözümüne katkı sunmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim