Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor! Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor!
 Suşehri ilçesine bağlı Aksu köyünde anne ve babasıyla yaşayan 4 kardeşten tek kız olan Aytül Özbek (32), 12 yaşında elektrik çarpması sonucu yüzünün tamamı tanınmaz hale geldi. Yüzünden 14 estetik operasyon geçiren Özbek, evlenip yuva kurmak için yüz nakli olmak istiyor.
 Koku alma duyusunu kaybeden, bir gözüne protez göz takılan ve üst damağı tamamen yok olan Özbek; yeni yüzüne kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.
 İnsan içine çıkamadığını, insanların kendisine baktığı zaman kötü bir imaj bıraktığını ve bu yüzden psikolojisinin bozulduğunu belirten Aytül Özbek, “12 yaşındayken evde el işi örerken müzik dinlemek için teybin fişini prize taktım. Ağzımda el işi yaptığım tığ denilen malzeme vardı. Bir anda bir patlama oldu daha sonrasını hatırlamıyorum gözümü açtığımda hastanede olduğumu anladım. Uzun süre yoğun bakımda kalmışım. Suşehri’ndeki ilk müdahalenin ardından Sivas’a, Sivas’tan da beni Kayseri’ye götürmüşler. Kayseri’de yüzüme bir estetik operasyon yapıldıktan sonra beni İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk etmişler. Çapa Tıp Fakültesi'nde ise 13 tane yüz estetik operasyonu yapılmış şu anda bu yüzümle yaşamak zorundayım insan içerisine çıktığım zaman yüzümü saklayarak gezmeye çalışıyorum ve bu durum beni ve çevremi etkiliyor. İnsanlar bana bir öcü gibi bakıyorlar. Çok rahatsız olduğum bu durum karşısında psikolojim iyice bozuldu” dedi.
 Yapılan yüz nakli operasyonlarının kendini umutlandırdığını belirten Özbek, “Ailemin büyük desteğiyle ayakta duruyorum. Türkiye’de Antalya’da Akdeniz Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği yüz nakli operasyonları beni çok umutlandırdı, bende müracaatlarımı yaptım yaklaşık 1 yıldır birinci sırada bekliyorum bir an önce yeni yüzüme kavuşup her genç kız gibi evlenip yuva kurmak istiyorum. Yüzümde sağ gözümü tamamen kaybettim ve göremiyorum protez göz takıldı. Üst damağım tamamen yok oldu ve koku alma duyum da tamamen kayboldu. Bu üzücü durum karşısında sabırla bekliyorum. Yüz nakli operasyonu geçiren kişilerle görüşme fırsatım oldu ameliyatın riskinin de fazla olduğunu biliyorum ancak her şeye rağmen ameliyat olmak istiyorum” dedi.
 Aytül Özbek’in abisi Esman Özbek ise yaptığı açıklamada, “Kardeşimin durumu bizleri çok üzüyor kendisi bugüne dek 14 tane estetik ameliyat geçirmesine rağmen istediğimiz sonucu alamadık Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaydını yaptırdık birinci sırada beklemekteyiz. Kardeşimin bu yüz şekliyle insan içerisine rahatlıkla çıkamadığını biliyoruz biz kendisine her türlü manevi desteği veriyoruz yüzünün tekrar eski haline gelmesi için bir çok devlet büyüğümüzle de görüşerek bizlere yardımcı olmalarını talep ettik. Kardeşimin her genç kız gibi evlenip kendi yuvasını kurması en büyük hayalimiz” dedi.
Editör: TE Bilişim