Kastamonu'da Otobüs Devrildi 6 Kişi Öldü Kastamonu'da Otobüs Devrildi 6 Kişi Öldü
Son günlerde ülkemizde kutuplaşmanın sözcülüğünü yapan bir yayın organında; Folkart Yapı A.Ş. ve Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak hakkında; gerçek dışı, hakaret içeren, kasıtlı, düşmanlık duygusuna dayalı, asılsız bilgilerle donatılmış yalan haberler yer almaktadır. ‘Bilgi eksikliği’ nedeniyle de, sosyal medyada paylaşılmaktadır.

Doğal olarak bu planlı tabloda soruyoruz: 

ESAS AMAÇ NEDİR? NE BEKLENİYOR? NE İSTENİYOR?
Bu soruların yanıtları aslında malum…

ÖNCELİKLE HIRS, VİCDANSIZLIK, BAZI GİZLİ BEKLENTİLER…

Halkımızın dediği gibi; “ağzınızla kuş tutsanız nafile” yerine gelmeyecek;

KARŞILIK BULAMAYAN “REKLAM” TALEBİ…

Bu haklı nedenlerle, değerli kamuoyunu bilgilendirmeyi görev bildik:

Yapılan bu sıralı haberlerdeki bilgilerin hiçbiri doğru değildir. Karalama yoluyla üretilen bu haberler; Folkart’ın ve Mesut Sancak’ın itibarını zedelemeyi amaçlamaktadır. Şirketin ticari olarak zarar görmesi hedeflenmektedir. Folkart’ın Çeşme projelerinin, imara aykırı olduğu yalandır.



PROJELER YASALARA UYGUN

Folkart, Çeşme Paşalimanı Büyük Liman Koyu’ndaki projesine başlamadan önce, başta belediye olmak üzere, ilgili kamu kurumlarına başvuruları yapmış, tüm izinleri almıştır. Projeler, 1984 yılından günümüze kadar geçerliliğini koruyan imar durumuna göre, adil bir şekilde kanunları uygulayan Çeşme Belediyesi denetiminde inşa edilmektedir.

Çeşme’nin çeşitli yerlerinde farklı inşaat firmaları tarafından, benzer konumda çalışması süren birçok proje daha vardır.

Projelerin imar durumunda, Folkart’a yönelik en ufak imtiyaz, en küçük ilave bir hak verilmesi söz konusu değildir. Folkart'ın projelerinin inşaatında “emsal hakkını aştığı”, “yasalara uygun olmadığı” iddiaları, tamamen yalandır.

MİSYONU ÇEVRECİ ŞİRKET 

Folkart’ın Çeşme projelerinde, çevreyi korumak için en üst düzey özen gösterilmektedir. İnşaat alanında, temel çalışmaları sırasında çıkan su, deniz suyudur. Bu su, hiçbir zorunluluk olmamasına rağmen, Folkart duyarlılığı ile özel filtre işleminden geçirilerek, tekrar denize gönderilmektedir. Folkart, misyonunda vurgulandığı gibi, çevreci bir şirkettir. 

Projelerin denize uzaklığı, Çeşme imar planlarında yasal mevzuatla belirlenen mesafenin bile üzerindedir. Bu konuda yazılanlar da yalandır. Folkart, iddiaların tam aksine Çeşme Belediyesi’nin turizm sezonu inşaat yasağına da uymaktadır.

Folkart hakkında “halkın yolunu gasp etti” söylemiyle yazılanlarla, şirketi “halk düşmanı” gibi göstermeye çalışmak, ahlak dışı bir hukuksuzluktur. Hakaret içeren bu yaklaşımın aksine, proje uygulamalarında, Folkart çevre yollarını düzenlemekte, çevredeki yeşil alanların korunmasına katkı sağlamaktadır.



KARALAMA KAMPANYASI

Folkart tüm projelerinde İzmir'i ve Çeşme'yi yüceltmektedir. Folkart'ın amacı bazı asılsız haberlerde öne sürüldüğü gibi, Çeşme'ye zarar vermek değil, güzel Çeşme'nin değerinin farkındalığını, Türkiye'de ve dünyada artırmayı hedeflemektir.

Folkart'ın tüm televizyonlarda gösterilen reklam filmi de, projelerinden daha çok, esasında tüm güzellikleriyle Çeşme'yi tanıtmaktadır. Bu anlayıştaki bir şirketin, Çeşme'de katliam yaptığı iddiaları tamamen akla aykırıdır.

Aynı asılsız haberleri sürekli gündeme getirmek de, kendilerince gizli beklentileri için oluşturdukları karalama kampanyasından başka bir şey değildir.

İZMİR TRAFİK VAKFI

Mesut Sancak'ın başkanlığını üstlendiği, kamu yararına çalışan İzmir Trafik Vakfı ile ilgili yapılan haberler de, tamamen karalama amaçlıdır. 

Mesut Sancak'ın İzmirli bir grup saygın işadamı ile birlikte, kuruluşuna katkı verdiği İzmir Trafik Vakfı'nın tek amacı, İzmir trafiğinin rahatlamasına ve kentin otopark sorununun çözümüne yönelik projeler geliştirmektir. Trafik Vakfı Yönetimi, bu yolla halka yarar sağlamayı hedeflemektedir.

Mesut Sancak, Trafik Vakfı’nın Başkanlığı görevini, şehrin değerli yöneticilerinin, isteği ve ricası üzerine üstlenmiştir. Ayrıca ‘vakıf’ kuruluşu kanun gereği, kurucularının belli bir miktar maddi katkısını zorunlu kılmaktadır. Durum böyleyken, bu vakıftan “rant sağlanıyor” görüntüsünü yaratmaya çalışmak, çok büyük bir ayıptır.

YURTTAŞLIK BİLİNCİ

Mesut Sancak, çıkan bu haberlerde “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti”nin yanında yer almakla suçlanmaktadır. Bu bir suç değil, anlayıştır; onurdur. Mesut Sancak dahil; dirayetli, ülkesini seven, politik kulvar dışında duran; yatırım yapıp, istihdam yaratan her işadamının; hangi hükümet olursa olsun, ülkesini ve şehrini o anda yönetenlere destek vermesi; sorumlu yurttaşlık bilincinin ifadesidir. 

Dolayısıyla bu ve benzeri tüm haberlerin içerdiği karalayıcı iddiaların doğru olmadığı belgelerle görülürken, bu yayınların sürdürülmesi; gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Bu tür yalan habercilik anlayışı, kesinlikle bir gazetecilik faaliyeti değildir. Elindeki gücü, kötüye kullanmaktır.

YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Bu haberler, ticari ve manevi olarak Folkart'a zarar verme amacı taşıdığı için; Mesut Sancak’ın kişilik haklarının ihlal edilmesiyle birlikte; ciddi suç unsuru içermektedir.

Folkart bugüne kadar bütün iyi niyeti ve sevgisiyle; her zaman güzel İzmir'imize katkı getirecek her projenin içinde olmuş, sağduyulu şekilde destek vermiştir. Bu karalamalar bizi bezdiremeyecektir.

Kültür-Sanat alanında, sosyal sorumluluk projelerinde, kurumsal hayırseverlikte; İzmir'de ve Türkiye'de örnek şirket gösterilen Folkart; bu çizgisini herkese eşit mesafede durarak koruyacaktır.

Folkart ve Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak hakkındaki benzeri yayınlar karşısında, elbette sessiz kalınmayacaktır. Ancak bu açıklama sonrasında; Folkart bu yayın organında yer alacak benzer haberlere, hiçbir şekilde itibar etmeyecek, hukukun üstünlüğüne inancıyla, yasal haklarını kullanacaktır.

Tekziplerimiz, kasıtlı haber olan o sayfalarda yayınlanmasa da; davalar sonucu kazanacağımıza yürekten inandığımız o tazminatlar; söz veriyoruz ki yine güzel İzmir’imiz için harcanacaktır.

SEVGİ VE SAYGILARIMIZLA
Editör: TE Bilişim