Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler
 Kameralar renk ayrımı yapamayınca, beyaz zemin üzerine kırmızı rakamlı plaka kullanan müsteşarların, araçlarının yaptıkları kaçak geçişler de kırmızı zemin üzerine altın rengi plaka kullanan bakanlık makam araçlarına yazıldı. 

Böylece 21 kaçak geçişle rekoru elinde bulunduran Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın nasıl bu kadar kaçak geçtiğinin de sırrı ortaya çıktı. Hürriyet’in kaçak geçişleri gündeme getirmesinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım açıklama yapmış ve sistemin değişmesinden kaynaklanan bazı sıkıntılar olduğunu söylemişti. Yıldırım, “OGS ve HGS’deki sorun için yeni yazılım geliştiriyoruz” demişti. 


Ancak bakanların OGS ve KGS sisteminin ayrı ayrı çalışması kadar, müsteşar araçları nedeniyle kaçak durumuna düştükleri de ortaya çıktı. Köprü ve otoyol gişelerindeki kameralar renkkörü olunca, aynı plakanın farklı rengini kullanan müsteşarların kaçak geçişleri de bakanların makam araçlarına yazılmıştı. Böylece bakanların kaçak geçişlerinde patlama olmuştu.

Editör: TE Bilişim