Çanakkale'de ki Orman Yangını Köylere Ulaştı Çanakkale'de ki Orman Yangını Köylere Ulaştı
Albay Yurdakul Akkuş’un çantasında, olası darbe sonrası kimlerin nerelerde görev yapacağına ilişkin isim listesi çıktığı öne sürüldü. Bu listede, darbe sonrası 81 ile atanacak valilerin isimleri, Merkez Bankası’na başkanlık yapacak kişinin adı, önemli bakanlıklara atanacakların adlarının yer aldığı önemli isim listenin ele geçirildiği ileri sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Bursa’da aralarında İl jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un da bulunduğu 10 asker gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un dün akşam gözaltına alınmasının detayları ortaya çıktı. Saat 22.00 sıralarında Bölge Komutanlığı’nı yaptığı Bursa Jandarma Garnizon Komutanlığı’na gelen Tümgeneral Seyfullah Salduk’un, tüm askerlere darbe girişiminin yasal olmadığını hatırlatıp tüm emir ve komutanın kendisinde olduğunu hatırlattı. Bu sırada Jandarma Garnizonu’na gelen Albay Yurdakul’un, kendisini sıkıyönetim komutanı olarak tanıtan yazıyı uzman çavuş ile Tümgeneral Seyfullah Salduk’a gönderip, toplantı yapma talebini iletti. Buna sinirlenen Saltuk’un, "Ben kanunsuz emri tanımıyorum. Burada sorumluluk bende" diyerek Uzman çavuşa üç yumruk vurarak devirdiği, nizamiyete bekleyen Albay Yurdakul Akkuş’u ise garnizon içersinde bulunan Jandarma Özel Harekat timleri ile yakalayıp daha sonra Bursa Valisi İzzetin Küçük ile görüştükten sonra gelen polis ekiplerine teslim ettiği öğrenildi.

’GÖREV PLANI İL JANDARMA KOMUTANIN ÇANTASINDAN ÇIKTI’
Bu arada, Albay Yurdakul Akkuş’un çantasında, olası darbe sonrası kimlerin nerelerde görev yapacağına ilişkin isim listesi çıktığı öne sürüldü. Bu listede, darbe sonrası 81 ile atanacak valilerin isimleri, Merkez Bankası’na başkanlık yapacak kişinin adı, önemli bakanlıklara atanacakların adlarının yer aldığı önemli isim listenin ele geçirildiği ileri sürüldü.

Milliyet
Editör: TE Bilişim