Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı
Diyarbakır Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak üzere Diyarbakır’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görmez ve heyetini belediye binası girişinde güllerle karşılayan Baydemir, konuklarına makamında Kürtçe ‘Hoşgeldiniz’ dedi. Ziyarette bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, insanların yeryüzünü inşa ettiklerini ancak imar etmediklerini dile getirdi.
Görmez, “İnsanlar yeryüzünü inşa ediyorlar da imar etmiyorlar. İnsanlar geçici ama şehirlerin maddi ve manevi hayatı kalıcıdır. Fakat insanlar eğer gönül dünyalarını imar edemezlerse, şehirleri de imar edemezler. Bugün yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesi insanlar şehirler inşa ediyorlar, gökdelenler inşa ediyorlar, ama gönülleri imar edemiyorlar, gönülleri imar edemeyince, şehirleri de imar etmeleri mümkün değil” diye konuştu.

"İNSANIN DİLİ, İNANCI, KİMLİĞİ, KÜLTÜRÜ ONUN ONURUNUN OLMAZSA OLMAZIDIR"
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, insanın dili, inancı, kimliği ve kültürünün onun onurunun olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Baydemir, "Diyarbakır’da barış iklimi, kardeşlik iklimi şuanda birlikte yaşanıyor. Rabbimden dileğim barış ikliminin kalıcılaşmasıdır. Hepimizin el birliğiyle, hepimizin katkılarıyla inşallah ülkemizde bütün halklarımız arasında eşitlik, özgürlük, adalet ve birlikte yaşam temelli barışın inşasını gerçekleştiririz.

Benim inancım o ki onurlu insanın yaşamının en önemli vazgeçilmezlerinden bir tanesi de ekonomik ve sosyal kalkınmadır. Barışla birlikte ekonomik ve sosyal kalkınmamızı da gerçekleştireceğimize dahil inancım vardır. Doğrusunu ifade etmek gerekirse bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızın barış sürecine, kardeşleşme, kucaklaşma ve karşılıklı helalleşme sürecine sunmak istediği destekten dolayı ben heyecan duyuyorum. Hakikaten bir insanın dili, inancı, kültürü, kimliği onun onurunun olmazsa olmazıdır. Dolayısıyla bütün bu değerleri insanlarımıza vermekten asla imtina etmememiz lazım.

Şükürler olsun ki mensubu olduğumuz din barış dinidir. Mensubu olduğumuz din bütün toplulukları dilleriyle, kültürleriyle kabul eden bir dindir. Bir kez daha Diyarbakır’a hoş geldiniz" şeklinde konuştu.
Baydemir açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete Kürtçe de hoş geldiniz dedi. Ziyaret karşılıklı hediyelerin taktimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim