Grup Kehribar Yeni Şarkısı ''Zeytin Dalı''nı Yayınladı Grup Kehribar Yeni Şarkısı ''Zeytin Dalı''nı Yayınladı
5 gün devam eden yol açma çalışmalarının ardından 420 metre boru kullanılarak ilave hat çekildi ve köyün üst tarafında bulunan içme suyu deposuna su akıtıldı.
Çalışmaları başından beri sürekli takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, köylülerin 20 günün üzerine içme suyuna kavuşma sevinçlerine de ortak oldu. İl Özel İdaresine bağlı 5 kişilik ekip ile köylülerin sürekli 8 gün boyunca çalıştıklarını kaydeden Yalçın, köylülerin mahsur kaldıkları gecenin ertesi gün çalışmalara başlayarak ilk olarak arızayı tespit ettiklerini söyledi. Arızanın köyün içerisinde olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Yalçın, bypass sistemi ile birlikte depoya suyu
getirdiklerini sözlerine ekledi.
Köy muhtarı Hamdi Gündüz ise devlet millet el ele vererek suyu getirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Dozeri ile kepçesi ile ekibi ile beraber 8 gün çalışmamız oldu. Başta valimiz olmak üzere bütün müdür, amir ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Suyumuza kavuştuk."
Köyde kış aylarında 32 hanenin bulunduğunu ve merkez ilçede hayvancılığın en çok yapıldığı köylerden birisi olduğunu kaydeden Muhtar Gündüz, köyde yaklaşık 1000 baş büyük ve küçükbaş hayvan bulunduğunu da sözlerine ekledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Gümüşhane'nin merkeze bağlı Sarıçiçek köyünde, içme suyunu tamir etmek için su deposuna ve membasına giden köylülerden 7 kişi 7 Şubat günü tipi ve kar yağışı nedeniyle dağda mahsur kalmış ve ekiplerin üç saatlik çalışmasıyla donmak üzereyken bulunarak kurtarılmıştı.

Editör: TE Bilişim