Kadın kuşağı programları kişiyi kötücül yapıyor! Kadın kuşağı programları kişiyi kötücül yapıyor!
35’li grup ile ilk rekoru kıran amatör paraşütçüler, 40 kişilik grup ile rekor bu yılın son rekorunu kırdılar. Paraşütçülerin bundan sonraki asıl hedeflerinde Cumhuriyetin 95. yılında, 95 serbest paraşütçü ile havada Türk bayrağı şeklini alarak bir rekora daha imza atmaları yer alıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek atlayış merkezi olan Gökcen Havacılık Efes Atlayış merkezi’nde gerçekleşen atlayışlarda bu yılın son rekorunun 40 kişiyle olacağını belirten Rekor Atlayışları Organizasyon Sorumlusu Levent Gürcan, eksi 28 derece bir havada yaklaşık 5,5 kilometre yükseklikten 18 bin fitten oksijenli atlayış yaptıklarını ifade etti.

İlk olarak 40-45 kişilik grupla atlayış yapacakları tahminini yapan ve bunun da gerçekleşmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten ünlü sanatçı Hayko Cepkin, rekor atlayışı denemesini Kasım ayı itibariyle bitirdiklerini söyledi.

Geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında kırılan 24’lü rekoru bu yıl 40 kişiye taşıdıklarını, her gün neredeyse yeni bir rekor kırdıklarını, antrenmanlarla birlikte yaklaşık bir aydır Efes Havaalanı’nda olduklarını ifade eden Sanatçı Hayko Cepkin, gelecek yıl 60 kişilik grupla atlamayı hedeflediklerini, bununla birlikte Cumhuriyetin 95.yılında montlarının üzerindeki ay yıldız figürünü havada gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-160 TRANSALL tipi uçakla atlayışlarını gerçekleştiren amatör paraşütçüler, uçağa binmeden önce alanda prova yaptılar ve daha sonra uçağa bindiler.

41 kişilik rekor için atlamayı deneyen paraşütçüler, hava şartları nedeniyle bu atlamayı iptal ettiler.

Editör: TE Bilişim