Çanakkale'de ki Orman Yangını Köylere Ulaştı Çanakkale'de ki Orman Yangını Köylere Ulaştı
Şifa Mahallesinde gerçekleşen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE KOALİSYONLARLA ZAMAN KAYBETTİ”

Tersanecilikte dünya çapında önemli bir merkez olan ve pek çok üniversite, yüksekokul ve orta öğretim kurumunu bünyesinde barındıran Tuzla’nın kısa zamanda büyük bir mesafe kat ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin geleceğine doğru atılan büyük adımı en iyi anlayacak yerlerden birinin Tuzla olduğunu söyledi.

Türkiye’nin koalisyonlarla nasıl zaman kaybettiğinin, tek parti iktidarlarıyla nasıl şaha kalktığının en yakın şahidinin yine Tuzla olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasında yaşanan dönemi hatırlatarak, “Hiçbir parti tek başına hükûmet olamayınca bir anda hava nasıl değişti. Kendilerini hemen buğday ambarında sananlar oldu, saldırdılar. Sadece Diyarbakır’da 53 kardeşimiz ne yazık ki öldürüldü, ölenler Kürt’tü, öldürenler de Kürt’tü. Ama onlar kendileri için büyük bir fırsat var zannediyorlardı, şimdi bedel ödüyorlar” diye konuştu.

“EVET İLE HAYIR’I AYNI KEFEYE KOYAMAM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimilerinin ‘evet diyen de, hayır diyen de birdir’ ifadesine işaret ederek, “Kardeşim, ‘hayır’ diyeni ben anlayışla karşılarım, ama evet ile hayırı aynı kefeye koyamam. Aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Ha anlayışla karşılarız, o ayrı mesele; niye? Demokrasi bu. Ama eğer bunlara hepsini aynı yerde tartacak olursak niye bu kadar mücadele veriyoruz ki, değil mi?” ifadelerini kullandı.

Ana muhalefet partisinin yeni sistemle ilgili dile getirdiği ‘tek adam’ olacak eleştirisine cevaben, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) dışında başka hiçbir siyasi partinin kurulmasının yasak olduğu tek parti döneminde Gazi Mustafa Kemal’in ve İsmet İnönü’nün aynı zamanda hem CHP genel başkanı hem cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan yine bu dönemdeki seçimlerde resmî olarak oyların açıktan kullanılıp tasniflerin gizli yapıldığını ve bu tezgâhın sahibinin CHP olduğunu söyledi.

“MİLLET SANDIKTA ÖYLE BİR DERS VERECEK Kİ”

Partili cumhurbaşkanının olamayacağı eleştirisine de karşılık olarak da şu andaki parlamenter sistemde başbakanın hem yürütmenin başı hem de partisinin genel başkanı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesele ne biliyor musun? Kafaları karıştırmak. Ama yarın sana millet sandıkta öyle bir ders verecek ki… 7 kere bu millet sana olumsuz, sen git dedi, gitmedin, şimdi bu defa artık orada o koltukta kalacak hâlin yok, kontrollü koltuğu altından çekip alacaklar, bunu bilesin” diye ekledi.

Yarın oylanacak anayasa değişikliğiyle millete hem kendisinin, hem çocuklarının geleceği için çok önemli bir yönetim sistemi teklif edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna karşı çıkanlar, dikkat ediniz, kendileri hiçbir teklif getirmiyor, sadece ‘olmasın, yapılmasın, değişmesin’ diyorlar. Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız. Bunların ülkenin ve milletin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları, üst üste konmuş iki tuğlaları yoktur. Her şeye karşı çıkmayı, her şeye şimdi olduğu gibi hayır demeyi siyaset sanıyorlar. Neye hayır dediklerini bilmedikleri için de sürekli saçmalıyorlar” şeklinde konuştu.

“YENİ SİSTEMDE, TÜRKİYE İÇİN SÖYLEYECEK SÖZÜ OLANA KAPILAR SONUNA KADAR AÇIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Bir meseleye siyaseten karşı olmak başkadır, yapılan işi çarpıtarak yalana, iftiraya başvurarak anlatmak başkadır. Yarın oylamasını yapacağımız Anayasa değişikliği konusunda bu iş tavan yaptı. Ana muhalefetin başındaki zatın ve aynı yolda yürüyenlerin söyledikleriyle inanın Anayasa değişikliğinin kendisi arasında en küçük bir ilişki yok. 18 maddenin içinde olmayan şeyleri bu adam söylüyor. Bu değişiklikle getirmek istediğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ülkemizin kalkınması, gelişmesi, büyümesi için ihtiyacı olan istikrar ve güven ortamını güçlendirecektir. Yeni sistemde Türkiye için söyleyecek sözü olan, milletimize vereceği hizmeti olan herkese kapılar sonuna kadar açık. Niye bizimle beraber çalışmadın? Başbakanlığım dönemimde yeni anayasa için çalışmalar başlattık, temsilcilerimiz paraf ettiler, 45 madde, 60 madde paraf edildi, ama CHP yan çizdi, geri çekildi. Bak o gün onları Parlamentodan geçirseydik bugün bu hâle gelmeyecektik.”

“CUMHURBAŞKANI VE HÜKÛMETİ MİLLET BELİRLEYECEK”

Yeni yönetim sisteminde cumhurbaşkanlığı adaylığının sadece partilere, milletvekillerine bırakılmadığının, Türkiye tarihinde ilk defa milletin 100 bin imzayla doğrudan Cumhurbaşkanı adayı gösterebileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar böyle bir şey var mıydı? İşte demokrasi bu. Bundan daha demokratik, bundan daha adil bir yarış olabilir mi? 5 yılda bir yapılacak, birinde cumhurbaşkanını ve onunla birlikte hükûmeti kim belirleyecek? Millet. Cumhurbaşkanı hükûmeti, milletvekilleri Meclisi çalıştıracak” sözlerine yer verdi.

AK Parti’ye, Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Saadet Partisi’ne gönül veren vatandaşlara, “Gelin yarın bu reformu sandıklardan çıkartalım ve Türkiye adeta sıçrayarak geleceğe yürüsün” çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzlalı vatandaşları; daha çok hizmet için, daha büyük projeler için, daha çok aş, daha çok iş, daha çok istihdam için ‘evet’ demeye davet etti.

“BİZ DAVAMIZA İNANIYORUZ, ONUN İÇİN ÇOK KOŞTUK”

“Kardeşlerim, unutmayın; güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, gerçeklerin üzeri de yalanlarla örtülemez. Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar, Allah’ın izniyle kaybetmekten kurtulamayacaklar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz çok çalıştık, 81 vilayetin tamamına gittik. Bunlar gitti mi, bunlar dolaştılar mı? Sadece düğün salonlarında, şurada-burada yaptıkları toplantılarla kampanya yürüttüler. Niye? İnanmıyorlar meselelerine. Biz davamıza inanıyoruz. Onun için de çok koştuk. Sayın Başbakan çok koştu. Aynı şekilde Sayın Bahçeli çok koştu. Ve beraberce dertli olduğumuz bu ülkede âşık olduğumuz bu millete yeni yönetim sistemiyle cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu yapalım istedik, onun için çok çalıştık” sözlerine yer verdi.

“ÜLKEMİZE AŞKLA HİZMET EDİYORUZ”

Sadece Allah’a kulluk ettiklerini, hesap gününe inandıklarını, yardımı da sadece ondan beklediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Her akşam yastığa başımızı koyduğumuzda, ‘bugün Allah için ne yaptık, bugün halkımız için ne yaptık’, bu hesabı kendimize sorarız. İşte buna verilecek cevabımız olmazsa eyvah deriz. İşte o hesabı en iyi şekilde verebilmek için çalışıyoruz. Diyorlar ki, ya yorulmaz mısın? Ben de diyorum ki, aşk ile çalışan yorulmaz. Biz ülkemize aşkla hizmet ediyoruz.”

Konuşmasının sonunda yarın gerçekleşecek halk oylamasında ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ için evet demeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, yarın akşamın; Tuzla, İstanbul ve Türkiye için bayram olması temennisiyle tamamladı.
Editör: TE Bilişim