Öyle böyle değil ama bütün hayatımızı tamamen etkiledi, değiştirdi, karıştırdı. Sağlığımızı etkiledi, ruhumuzu çökertti, maddiyatımızı sıfırladı. Her birey, her aile, her küçük esnaf, her büyük şirketler, holdingler ve nihayet devletler çaresizlik içerisinde ne yapacağını şaşırdı. İş yerleri kapandı, sosyal alanlar yasaklandı, evde kal çağrıları yapıldı ve nihayet sokağa çıkma yasakları tüm Dünya’yı sardı.

Hayatımız çok belirsiz bir şekilde ilerliyor. Şu an bir yandan kendimiz, ailemiz, büyüklerimiz ve çocuklarımızın sağlığı için endişeleniyoruz. Söylenen bütün kurallara uymaya çalışıyor. Geleceğimiz için neler yapacağımızı bilmeden bekliyoruz. Banka kredileri ve kredi kartlarını erteliyor, borçlarımız ödeyemiyor, işletmelerin batışını, iflasını, birçok kişinin işten çıkarılışını hüzünle seyrediyoruz.

Hayalini kurduğumuz tatil beldelerine, ülkelere üzerine para verseler bile gitmek istemiyoruz artık. Her hafta buluştuğumuz alışveriş merkezleri aklımızdan geçmiyor, parklara çocuklarımızı getirmiyoruz artık. Sevdiğimiz, canımızı verdiğimiz arkadaşlarımıza, kankalarımıza sarılamıyor, el dahi sıkamıyoruz. Kısacası dostlar bütün hayatımız alt üst olmuş durumda. En önemlisi herkesin dile getirdiği ‘’hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’’ sözü her gün kulaklarımızda çalkalanıyor.

    ÇIKARILACAK DERSLER

Sevgili dostlar; Tabii ki bunlar geçecek ve hayatımız eskisi gibi olmasa da normale dönecek. Tabii bu süreçten çıkaracağımız çok önemli dersler var. Bireyler ve firmalar için aklımıza kazıyacağımız en önemli olay herkesin ama herkesin ister birey, aile, firma ya da şirket olsun kötü günler için birikim yapmak gerektiği. Kötü günlerde millet olarak ne kadar aciz kaldığımız gördük. Firmaların çek ve kredi borçları, bireylerin kredi kartı ve fatura borçları kabusları oldu.

Bizim bu noktada firmalara ve yatırımcılara özellikle bir önerimiz daha var. Dijital dünya. Gördük ki bu süreçte işiniz, mesleğiniz ve kariyeriniz ne olursa olsun çaresiz kaldınız. Doktorsunuz obezite doktoru. Evet çok popüler ve iyi iş yapıyorsunuz yeni bir ofis ve yatırım yaptınız. Bu süreçte kimse ameliyata gelmez ve gelmedi. İşleriniz durdu. Reklam ajansı sahibisiniz ve işleriniz çok iyi. Bu süreçte kim reklam verecek ve verilen reklama göre kim Satınalma yapacak. İnşaat yapıyorsunuz ve çok başarılısınız. Kim daire alacak…

    NELER YAPMALIYIZ

Bütün sektörler için facianın olduğu bu noktada gıda sektörü ayakta kaldı. Ancak yine en önemli olgu herkes otururken dijital firmalar bir anda büyümeye başladı. Eticaret sitelerinden alışverişler patlama yaptı. Herkes dijitalleşti ve dijitale saldırdı. Burada şu aklınıza gelmesin kim E ticaret sitesinde alışveriş yapacak, herkesin maddi sıkıntısı var.

Evet doğru bir yaklaşım. Burada esas anlatmak istediğim olgu şu. Artık eskisi gibi olmayacak hayat. Yakınlaşmalar, ziyaretler, dostluklar, pazarlama ilkeleri, müşteri ziyaretleri, kalabalıklar olmayacak eskisi gibi. Peki nasıl olacak iletişim. İşte iletişim internet sitesi üzerinden, sosyal medya üzerinden, E ticaret üzerinden. Nasıl yani. Şöyle izah edeyim. Bir ürün almak için mağaza mağaza gezmeyeceğiz. Web sitesi iyi olan güven veren firmaları seçeceğiz, elememizi yapacağız, on mağaza gezmek yerine internetten beğendiğimiz iki firmayı ziyaret ederek alışverişimizi oradan yapacağız. Örnek olarak gelinlik alacaksınız diyelim. İnternet sitesinden bütünüyle ürünlerin her şeyini inceleyeceksiniz. Beğendiğiniz iki mağazada ürünü deneyerek alacaksınız. Öyle akşama kadar mağaza mağaza dolaşmayacaksınız.

Artık alışkanlıklar değişecek. Artık bütün yatırımlar web sitesi, sosyal medya yönetimi, e broşür, e konferans ve Eticaret siteleri ile dönecek. Bu yüzden şimdiden en iyi firmayı bulup web sitenizi, tanıtım filminizi, sosyal medya hesaplarınızı ve e kurumsal ürünlerin tasarımlarını yaptıracağınız ajansı bulmalısınız.

Kuveytli Yazardan Türkiye'ye ve Atatürk'e Saldırı! Kuveytli Yazardan Türkiye'ye ve Atatürk'e Saldırı!

   DOĞRU REKLAM AJANSI

Ben size kolaylık olsun diye bu konuda yardımcı olacağım. 15 yıllık bilgi ve birikime sahip olan, web tasarımı, kurumsal kimlik, tanıtım filmi ve sosyal medya hesapları yönetimi konusunda uzman ajans olan mavi yeşil ajans ile hemen çalışmaya başlayın. Böylece hemen rakipleriniz arasında öne geçerek sektör liderliğine ulaşın, hem de işinin uzmanı bir ajans ile çalışmanın faydaları görün.

Evet dostlar; Hayat dijitalleşiyordu zaten. Corona virüs sayesinde bu süreç inanılmaz bir şekilde hızlandı. Yakında hepimiz işimizin başına döneceğiz. Yeniden satışlara başlayacağız. Dediğim gibi hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Satış temsilcileri, pazarlamacılar eskisi gibi aktif olmayacak. En aktif elemanlarınız web siteniz, sosyal medya hesaplarınız, tanıtım filmleriniz, e kataloglar ve e kurumsal kimlik elemanlarınız olacak. Bu konuyu çok acil olarak değerlendirmeye alın ve mutlaka profesyonel bir reklam ajansı ile çalışmaya başlayın. Mavi yeşil ajans size dijitalleşme konusunda çok özel fiyatlarla destek olarak bu süreçte yanınızda olacak.

Tekrar sağlıklı ve mutlu günlerin geleceği ve hepimizin bir arada olacağı güzel günler diliyorum…

Mavi yeşil ajans ile değişime hazır olun…

ERSİN USTA

AJANS BAŞKANI

Editör: TE Bilişim