Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler
 Platform, 10 asil üyeliğin 8'ini alırken, 2 üyeliği de bağımsız adaylar aldı. Yargıçlar Sendikası ve YARSAV'ın varlık gösteremediği seçimler sonunda platformun 22 üyeli HSYK içindeki temsil gücü 15 üyeye çıkması hükümete derin bir nefes aldırdı.


Anayasa'da 2010 yılında yapılan değişiklikle 22 üyeli HSYK'nın 15 üyesinin Yargıtay ve Danıştay ile yerel mahkemelerden (adli ve idari yargıdan) seçilmesi esası getirilmişti. 2010'da yapılan ilk seçimden sonra yerel mahkemelerdeki ikinci HSYK seçimleri yapıldı. Seçimde  Yargıda Birlik Platformu (YBP), Yargıçlar Sendikası ve YARSAV'ın ortak listesi ile bağımsızlar yarıştı. Seçimde 45'i adli, 16'sı idari yargıdan olmak üzere 61 aday yarıştı. Seçimde adli yargı mensupları 7 asıl 4 yedek üye, idari yargı mensupları ise 3 asıl 2 yedek üye için oy kullandı.

YBP'nin "Seçim Bilgi Sistemi" verilerine göre idari yargıda 1.474 hakim ve savcıdan 1.463'ünün geçerli oy kullandı. Seçimde YBP'den Halil Koç 736 oy olarak ilk sırada ipi güğüsledi. Bağımsız adaylardan HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu bir oy farkla ikinci olurken, Mahmut Şen ise 713 oyla 3. olarak HSYK asıl üyesi seçildiler. YBP'nin adayları Cafer Ergen ve Mehmet Gökpınar de yedek üye oldular.

Adli yargıda ise 7 asıl üyeliğin tamamını YBP adayları kazandı. Buna göre YBP'nin listesinden seçime giren Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik ve Turgay Ateş HSYK'nın asıl üyeliğine seçildi.  Bağımsız adaylardan İlker Çetin ve Orhan Gödel ile YBP'nin adayları Selahattin Menteş ve Zeynep Şahin ise yedek üye oldu.
Böylece adli ve idari yargıda 10 asıl üyeliğin 8'ini platform, 2'sini bağımsız adaylar kazanırken 6 yedek üyeliğin de 4'ünü YBP, 2'sini bağımsız adaylar kazandı.
Böylece toplam 22 üyeli HSYK'nın 15 üyesi yapılan seçimler sonunda belirlenmiş oldu. Seçimler sonunda Yargıda Birlik Platformu Danıştay'da 1, adli yargıda 7 ve idari yargıda 1 olmak üzere toplam 9 asıl üyeliği kazanmış oldu. Adalet Bakanı, müsteşarı, Cumhurbaşkanı'nın seçeceği 4 üye ve Türkiye Adalet Akademesi'nden seçilecek bir üye ile Platformun kazandığı 8 üyelik birlikte değerlendirildiğinde HSYK'nın 22 üyesinden 15'i hükümet cephesinden gelen isimlerden oluşacak.

Editör: TE Bilişim