Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı
Yalova Merkez Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i eleştiren İnce, "Cuma namazını Yalova Merkez Camii'nde kıldım. Sordum, Diyanet İşleri Başkanının orada olmadığını öğrendim, o yüzden oraya gittim. Yoksa bu Diyanet İşleri Başkanının arkasında namaz kılınmaz. Diyanet İşleri Başkanına sesleniyorum, 'Cübbeni çıkar, git Tayyip'in yardımcısı ol, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ol, ondan sonra siyaset yap.' İzmirlilerin dinini, imanını, irfanını ölçmek bunun haddine değildir. Ben bir soru önergesi vererek camileri sattı gösterip borcunu ödeyen belediyeleri sordum. Bana bugün cevabı geldi. Vergi mahremiyeti sebebiyle açıklayamıyorlarmış bunu. Bunlar kesin AK Partili belediyeler. Diyanet İşleri Başkanı bunu açıklasın. 'Başbakana dokunmak ibadettir' diyen milletvekilinin, Rize, Siirt ve İstanbul'u mübarek şehir ilan eden bakanın irfanını ölçsün" ifadelerini kullandı.
Vakıfbank'ın 756 milyon TL'lik borcunun silinmesi konusuna da temas eden İnce, vakıf bedduasını okuyarak basın aracılığı ile Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e gönderdi. İnce şunları söyledi:
"İzmirlilerin imanı, irfanı ile uğraşacağına al bu bedduayı AK Partililere oku. Vakıfbank'ın 756 milyon lira borcunu sildiler. Vakıfbank ve iştiraklerini eski AK Parti milletvekilleri ile doldurdular. Buradaki yasa gereği kurumlar vergisi matrahının yüzde 10'unu Vakıflar Genel Müdürlüğüne aktarması gerekiyor. Bunu aktarmıyorlar ve yasaya uymuyor Vakıfbank ama damadın çalıştığı şirkete ucuz kredi vermesini biliyor. Elimde bir vakıf bedduası var. Bu bedduada, 'Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanan, güzel ve temiz olan Hazreti Peygamber'i tasdik eden, Sultan, Emir, Bakan, küçük veya büyük herhangi bir kimseye, bu vakfı değiştirmek, bozmak, nakletmek, eksiltmek, başka bir hale getirmek, iptal etmek, işlemez hale getirmek, ihmal etmek ve tebdil etmek helal olmaz. Kim onun şartlarından herhangi bir şeyi veya kaidelerinden herhangi bir kaideyi bozuk bir yorum ve geçersiz bir yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, feshedilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kastederse haramı üstlenmiş, günaha girmiş ve masiyetleri irtikap etmiş olur. Böylece günahkarlar alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün Allah onların hesabını görsün. Mâlik onların isteklisi, zebaniler denetçisi ve cehennem nasibi olsun. Zira Allah'ın hesabı hızlıdır. Kim bunu işittikten sonra onu değiştirirse onun günahı değiştirenler üzerinedir. Kuşkusuz O, iyilik edenlerin ecrini zayi etmez' deniyor. Bu vakıf bedduasını da Diyanet İşleri Başkanına gönderiyorum. AK Partililere bunu okusun. İzmirlilerin dini, imanı ile uğraşacağına, 'Hem Müslüman hem laik olunmaz' diyenlere destek olacağına onlara, 'Hem Müslüman hem hırsız olunur mu?' diye sorsun."

Editör: TE Bilişim