Yaza Girmeden Önce Bölgesel Fazlalıklardan Kurtulun Yaza Girmeden Önce Bölgesel Fazlalıklardan Kurtulun
Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan habere göre, iPhone 5 serisi ile 4 inç’lik ekranda ısrar eden Apple, biri 4,5, diğeri de 5 inçten büyük olmak üzere iki yeni model üretmeyi planlanıyor.
Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen her iki modelin de, iPhone 5S’lerde kullanılan metal kaplama ile üretileceği belirtiliyor. Yılın ikinci yarısında satışa çıkması beklenen yeni modeller üzerinde çalışmaların henüz başlangıç aşamasında olduğu, Apple’ın büyük ekran planlarını değiştirebileceği de ifade ediliyor.

IPhone kullanıcılarından gelen yoğun talebi dikkate aldığı söylenen Apple’in, iPhone 5C’lerdeki başarsızlığın ardından yeni modellerde plastik kasalı üretim yapmayacağı belirtiliyor.

Apple, son ürettiği iPhone modelleriyle küresel akıllı telefon piyasalarındaki pazar payını yitirirken; oyun, görüntü izleme ve internette sörf kolaylığı sağlayan daha büyük ekranlı telefon üreticileri pazar paylarını artırıyor.

Samsung’un 5 inç Galaxy S4 ve 5.7 inç Galaxy Note 3 modelleri, şu an küresel pazarlarda en çok satılan modellerin başında geliyor.

Öte yandan Apple’ın büyüme stratejisi içinde önemli bir pazar olarak gördüğü Çin’de de daha büyük ekranlı akıllı telefonlara rağbet güç geçtikçe artıyor. China Mobile, iPhone’dan çok daha ucuz maliyet ve satış fiyatlarıyla daha geniş ekranlı telefonlar üretiyor.

Apple’ın çok yakında geniş ekranlı telefonlara geçmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen teknoloji analisti Jessica Kwee, "Apple her şeyden önce pazar talebine cevap vermek zorunda" diye konuştu.

Apple ekran boyutunu son olarak 2012’de 3,5 inçten, 4 inçe çıkarmıştı.

Editör: TE Bilişim