Kadın kuşağı programları kişiyi kötücül yapıyor! Kadın kuşağı programları kişiyi kötücül yapıyor!
 Yaşanan kaza sonrası olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Mutlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hayatını kaybeden işçi sayısının 10 olduğunu söyleyen Mutlu, “Ama bu sayının artıp atmayacağı konusunda net bir şey söyleyemiyorum.

Çünkü asansörün boşluktan düşmesiyle birlikte asansör boşluğuna inmiş ve o alanda yapılan bir çalışma bitirilebilmiş değil. Asansör içerisinde hem hayatını kaybeden işçilerimiz var hem de yük var. Dolayısıyla yük ve hayatını kaybeden işçilerin bir arada bulunduğu bir yerde itfaiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. O nedenle kesin rakamı şuanda verme imkanımız yok ama asansörün içerisinde 7 kardeşimizle birlikte şuanda çıkartılma çalışmasında süren 3 kardeşimiz itibariyle 10 işçi şehidimiz var, mekanları cennet olsun” dedi.


“OLAYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 8 KİŞİ VAR’’
Vali Mutlu iş yerinde başta iş güvenliğinden sorumlu olan kişiler olmak üzere şantiyede sorumlu kişileri gözaltına alındığını ifade ederek, “8 kişi gözaltında. Adli tahkikat hemen başlatıldı. Adli tahkikat süresi içerisinde, farklı gözaltılar adli makamlar uygun görürlerse gözaltı miktarı artabilir" diye konuştu.
Kaza olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Mutlu, şunları söyledi;
“Kaza olmaması lazım. Kaza diye bir şeyi kabul etmemiz lazım. Güvenlik tedbirlerini sonuna kadar almak ve bu güvenlik tedbirlerinde bu tür mekanlarda kayba hiçbir zaman fırsat vermemek lazım. 32. Kattan bir asansörün boşluğa düşmüş olması içindeki işçi kardeşlerimiz ve yükle birlikte elbette ki tedbirler noktasında neyin eksik olduğunu çok ciddi bir şekilde sorgulamamız gerekiyor. Bu sorgulama hakkıyla yapılacak"
Asansörde kaç kişinin olduğunun net bir şekilde belli olmadığını kaydeden Mutlu, “O bilgiyi almaya çalıştım, fakat o net bilgiyi bana veremediler.Veremedikleri içinde ben sayıyı zaten net bir bilgi vermiş olsaydı, bende net bir rakam verecektim. Şuan görünen üzerinden cevap verebiliyorum. Mutlu, taşınan asansörün içerisinde inşaat malzemesi olarak da alçıpanlarında olduğu görülüyor. Dolayısıyla hem işçiler hemde bu malzemelerin bir arada asansörde oldukları net. Olayın sorumlularının, kazanın sebebinin ve kusurların süratli bir şekilde adli ve idari makamlar tarafından duyurulacağının altını çizen Vali Mutlu, valilik olarak da bu konunun takipçisi olacağız ifadesini kullandı.
Çalışma saatlerine uyulup uyulmadığını da iş yeri temsilcilerine sorduğunu kaydeden Mutlu, Evrak üzerinden net bir bilgiye ulaşamamış olmakla birlikte, saat 19'da bu çalışmanın tamamlanmış olması gerekiyordu. Ama itfaiyemize gelen ihbarın vuku bulduğu saat 19.45 olarak gözüküyor. Dolayısıyla iş saatinin dışına taşmış bir çalışmanın da olduğunu ilk değerlendirmemde görülen hususlardan bir tanesi.

Bütün bunların hepsi tek tek İncelenecek değerlendirilecek. Ve hayatını kaybeden kardeşlerimizin İşçilerin hakkı, hukuku, ailelerinin hakkı hukuku, kamu vicdanın hakkı hukuku mutlak surette kusuru ihmali olan kim varsa adli ve idari olarak mutlaka ortaya çıkarılacaktır" ifadelerini kullandı.
REZİDANS FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
 Mecidiyeköy'de rezidans inşaatında yaşanan kazada hayatını kaybeden 10 işçinin kimlikleri belirlendi.
İstanbul Valiliği'nde yapılan açıklamada, "06.09.2014 Cumartesi günü saat: 19.45 sıralarında Mecidiyeköy'deki bir inşaatta meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerimizin isimleri belirlendi. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve emekçi kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz" denildi.
Hayatını kaybeden işçilerin isimleri şöyle; Tahir Kara, Hıdır Ali Genç, İsmail Sarıtaş, Bilal Bal, Cengiz Tatoğlu, Murat Usta, Menderes Meşe, Vahdet Biçer, Ferdi Kara, Cengiz Bilgi 

Editör: TE Bilişim