Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor! Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor!
 Erdoğan bugün de Yeni Türk Lirası gibi önemli bir başka logonun Türkiye ve dünyaya tanıtıldığını vurgulayarak, “İnşallah bugünden itibaren Türkiye’de üretilen ürünlerin artık üzerinde ‘made in Turkey’ damgası yerine bu logo olacak. Dünyanın neresinde olursa olsun bu logoyu görenler o ürünün Türkiye’den ihraç edildiğini anlayacak. Logo ile birlikte kullanılan ‘Discover the potential’ ibaresinin de dikkatle seçildiğini düşünüyorum. Potansiyel kelimesi yerine güç kelimesinin kullanılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Yani gücü keşfet. İnşallah bugünden itibaren Türkiye ve Türkiye ürünlerinin bu logo ve gücü keşfet sloganı ile tanıtıyor olacağız” şeklinde konuştu.

“YENİ LOGO VE ‘GÜCÜ KEŞFET’ SLOGANI YENİ TÜRKİYE’NİN ÖZGÜVENİNİN SİMGESİDİR”
Yeni logo ve slogana eleştiriler gelebileceğini de söyleyen Erdoğan, “Yeni Türk Lirasını tanıttığımızda belirli kesimlerden acımasızca eleştiriler yapılmıştı. Hatta altı sıfır atıldığı zaman 'enflasyon patlar' deyip 'Taksim’e çıkar eşek gibi anırırım' diyenler olmuştu. Hala yazmaya devam ediyorlar ama Taksim Meydanı'na çıkmadılar. Bugün baktığımızda hem banknotlarımızın, hem TL logosunun kullanıldığını görüyoruz. Karamsar senaryolar gerçekleşmedi. Yeni paraların enflasyon üzerinde olumsuz etkisi olmadı.

Toplum yeni para birimine kısa sürede adapte oldu. Sanki yıllardır kullanıyormuş gibi yeni paraları ve logoyu kullanmaya başladı. Bugün tanıtımı yapılacak slogan ve logonun da hızla benimseneceğine inanıyorum. Bu logo ve sloganın yaygınlaşmasında uluslararası markalarımıza da önem düşüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın artık uluslararası bir marka olan Türkiye’yi bu logo ile tanıtmasını bekliyoruz.

THY gibi büyük bir markanın da bu logoya sahip çıkıp dünyanın birçok yerine taşıyacağına inanıyorum. Barcelona ve Real Madrid’i taşıyabilirsin ama önemli olan bu. Bu yeni logo ve sloganı yeni Türkiye’nin özgüven simgesi olarak görüyorum. Bu tasarım ve ‘gücü keşfet’ sloganı yeni Türkiye’nin özgüveninin simgesidir” ifadelerini kulandı.

“MEVCUT MARKALARIMIZ ARTIK BİZE YETMİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “markalaşma” vurgusu yaparak, “Mevcut markalarımız artık bize yetmiyor. Dünya pazarında kendisine yer bulan markalarımızla gurur duyuyoruz ama bunları sayıca yetersiz görüyoruz. İstikrarlı şeklide büyürken artık enerjimizin büyük kısmını bu marka konusuna ayırmamız gerekiyor. Yeni markalar üretecek güce ziyadesiyle sahibiz. Eğer fikir derseniz Allah’a hamdolsun parlak fikirlere sahip bir neslimiz var. Girişim ruhu diyorsak dünyanın her yerine ulaşabilen dinamik girişimcilerimiz var. Teşvik konusunda eskisine oranla çok daha güçlü bir konumdayız” değerlendirmesine bulundu.

Editör: TE Bilişim