Tatlı; bozulan moralimizi düzeltiyor, mutluluğumuzu katlıyor, enerjimizi yükseltiyor ve yüzleri gülümsetiyor. Hal böyle olunca da yaz-kış demeden biz Türkler tatlısız yapamıyoruz. Tatlı tercihlerimizde geleneksel lezzetlerimizden vazgeçmezken dünyaca ünlü tatlılara da bayılıyoruz. 

67 ilden her gün 31 bine yakın tatlı siparişi alan Yemeksepeti, Türkiye’de tatlıya en düşkün kentleri ve onların en çok hangi tatlıları sevdiğini araştırdı. 


İzmir, tatlıyı en çok seven kentler sıralamasında üçüncü sırada yer alarak dikkat çekti. 


İzmirliler 6 ayda 550 bin porsiyon tatlı yedi 


Yemeksepeti verileri İzmirlilerin tatlı aşkının boyutlarını ortaya koyuyor. Bir önceki senenin aynı dönemine göre tatlı sipariş sayısının yüzde 35 arttığı İzmir’de, kullanıcılar 2018’in sadece ilk yarısında 550 bin porsiyon tatlı yedi; bu ise ayda 90 bin porsiyon demek. 


Çikolatalı sufle İzmir’in de gözdesi 


İzmirliler Yemeksepeti’ndeki künefeden, kadayıfa, sütlaçtan, supangleye, waffledan, irmik helvasına, dondurmadan, aşureye binlerce çeşit tatlı sayesinde her günü tatlı dolu geçirdiler. 

Yemeksepeti’nin raporuna göre; Türkiye genelinde en sevilen tatlı çikolatalı sufle oldu. İzmir de gözde bir Fransız lezzeti olan çikolatalı sufleyi en çok tercih eden kentler arasında yer aldı. 

İzmirlilerin en sevdiği ikinci tatlı Hatay’ın tüm ülkeye sevdirdiği geleneksel lezzetimiz künefe olurken, bir Belçika lezzeti olan waffle ise zengin çeşitleriyle en sevilen üçüncü tatlı oldu. 


Sufleyi pizzacılar sevdirdi


Çikolatalı sufle, Türk halkının vazgeçemediği sütlaç ve künefe gibi geleneksel lezzetlerin arasından büyük bir farkla sıyrılmayı başarmış bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Peki çikolatalı suflenin bu kadar rağbet görmesinin sebebi pizza desek? Yemeksepeti kullanıcılarının en çok sipariş verdiği lezzetler arasında olan pizza, suflenin önlenemez yükselişinin başrolünde. Geçtiğimiz yıllarda pizzacıların yan ürün olarak sundukları sufle konsepti tutunca sufle siparişlerinde de ciddi bir artış yaşanıyor. 


İzmirliler kurabiye ve trileçeye bayılıyor 

Kuveytli Yazardan Türkiye'ye ve Atatürk'e Saldırı! Kuveytli Yazardan Türkiye'ye ve Atatürk'e Saldırı!


Tatlı düşkünü İzmirliler bu yıl da tüm lezzetlere kucak açmış görünüyorlar. Kemalpaşa tatlısından tiramisuya, baklavadan dondurmaya, tavukgöğsünden mozaik pastaya kadar tatlının her çeşidini denediler. 


Birçok lezzet arasından sıyrılarak sipariş sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 85 artan ve en sevilen beşinci tatlı olan kurabiye çeşitleri İzmirlilerin tabağından eksik olmuyor. 


Son yılların fenomen tatlısı trileçenin İzmir’deki yükselişi ise devam ediyor. Trileçe bu sene sipariş sayısını 2 kat artırarak İzmirlilerin gözde tatlıları arasında yer aldı. 


İzmir’in tatlı saati: 20:00


İzmir’de tatlı siparişlerinin en yoğun olduğu zamanlar elbette akşam saatleri olurken, İzmirlilerin tatlıyı en çok sevdiği saat ise 20.00. 


İzmirlilerin tatlıyı en sevdiği gün ise pazar. İzmirliler hafta içi tatlıya biraz daha karşı durabiliyor olsalar da hafta sonu mutluluğunu tatlı ile iyice yükseltmek istiyor ve en çok pazar günleri tatlı siparişi veriyorlar. 


28 yaşındakiler tam bir tatlı tutkunu


Tatlı her yaşın en büyük aşkı olsa da İzmir’de Yemeksepeti’ndeki tatlı siparişlerinin yüzde 45’ini 19-28 yaş arasındakiler veriyor. 28 yaşındaki Yemeksepeti kullanıcıları orta yaşlarına varıp tatlıya temkinli davranmaya başlamadan önce adeta tatlıya doyamıyorlar ve en çok siparişi onlar veriyor.

Editör: TE Bilişim