Feyza Altun Gözaltına Alındı! Feyza Altun Gözaltına Alındı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" projesi kapsamında otogarda bekleyen gönüllü gençler, 14 Ağustos'tan itibaren 2 bin 500 üniversite öğrencisine "hoş geldin" dedi. Kente attıkları ilk adımda sıcak çorba, çay ve poğaça ikramıyla karşılanan, barınma ve kayıt konusundaki soruları yanıtlanan İzmir'in yeni sakinleri, ücretsiz servislerle üniversitelerine ulaştırıldı. 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre İzmir'deki üniversitelere kayıt hakkı kazanarak ülkenin farklı şehirlerinden gelen üniversiteliler, Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki organizasyonla bu yıl da sıcak bir karşılaşmayla kente adım attı. "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" projesi kapsamında otogarda karşılanan gençler ve aileleri uygulamadan fazlasıyla memnun oldu. 14-18 Ağustos tarihlerindeki kayıt haftası süresinde 2 bin 500 öğrenci ve ailesine hizmet verildi. 

İzmir imecesi
Üniversitelere kayıt için İzmir dışından gelen kentin yeni sakinlerinin endişelerini azaltmak ve onlara yardımcı olmak amacıyla tam anlamıyla bir "İzmir imecesi" sergilendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Türk Eğitim Vakfı ile üniversite kampüslerine ev sahipliği yapan  Balçova, Bornova, Buca, Çiğli ve Urla belediyelerinin ortaklığıyla gerçekleşen projeye çok sayıda gönüllü de destek verdi. 
İzmir'e ayak basan gençler, şehirler arası otobüs terminalinde proje gönüllülerince karşılanıp İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan sıcak çorba, çay ve poğaça ikramından sonra ücretsiz servislerle kayıt yaptıracakları üniversitelerine ulaştırıldı. Öğrencilere içerisinde kayıt yaptıracakları üniversitenin krokisi bulunan, ulaşım (metro-otobüs-vapur güzergahları), barınma ve kültürel-sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yönelik, sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgiler içeren broşürler verildi. Otogardaki bekleme noktasında ücretsiz wi-fi ve şarj ünitesi de bulunduruldu. Proje kapsamında üniversitelerde kurulan danışma masalarında da okula kayıt ve barınma konularında rehberlik hizmeti verildi. 

Şaşırdık ve duygulandık
Daha günün ilk ışıklarıyla birlikte otogarda yerini alan gönüllülerin kendilerini sıcak bir şekilde karşılamasından dolayı şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirten öğrenciler ve aileleri ise uygulamanın diğer kentlere de örnek olmasını istedi. 
Editör: TE Bilişim