Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı yüzde 11.64 azaldı Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı yüzde 11.64 azaldı
Bu işi yapan nakliyecilerin ciddi bir bölümü ise KDV, kurumlar vergisi gibi vergileri ödemiyor. Yani kaçak çalışıyor. Bir firmanın nakliyat işi yapabilmesi için K3 belgesi alması gerekiyor. Bu belgeyi almak ve şirketleşme sürecini tamamlamak 30 bin TL gibi bir paraya mal oluyor.

280 FİRMA VAR
İstanbul Evden Eve Nakliyeciler Derneği (İSTEEND) 2 ay önce kurulmuş. Kurulduğu gün 17 üyesi vardı. Şimdi ise 170 üyesi var. İstanbul’da kayıtlı nakliye işi yapan 280 firmanın kısa süre içinde bu derneğe üye olması bekleniyor. 

Artık tüketiciler de kaçak olarak bu işi yapan firmaları ve bu firmalarla ilgili olan şikayetleri İSTEEND’e bildirebilecek. Ulaştırma Bakanlığı ve Belediye ile dirsek teması halinde çalışan derneğin Başkan Yardımcısı Ali Ayyılmaz kaçak olarak nakliye işi yapan şirketlere 1039 TL ceza kesildiğini belirtiyor.

İNTERNETTEN TAKİP EDİYORLAR
Ayyılmaz, “Şirketleşmeden yaklaşık 30 bin TL tutarındaki K3 belgesi olmadan nakliye işi yapan firmalara baskınlar düzenliyoruz. Bu firmaların fotoğraflarını çekiyoruz ve ilgili makamlara gönderiyoruz. Daha sonradan kendilerine 1039 TL ceza kesiliyor” dedi. Söz konusu cezanın suçun tekrarı dahilinde 48 saatte bir kesilebildiğini ifade eden Ayyılmaz, “Önce fotoğraf çektiğimiz kişilerin plaka bilgilerini internetten sorguluyoruz.

Daha sonra bu şirketleri ilgili ekiplere ihbar ediyoruz” diye konuştu. Bir evin nakliyesinin büyüklüğüne göre 600 ila 2500 TL arasında değiştiğini belirten Ayyılmaz, Sektörü daha kaliteli hale getirmek için tavsiye niteliğinde bir fiyat politikası da belirleyeceklerini açıkladı.

 

Editör: TE Bilişim