Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti
Kadir Gecesi için hazırlamış olduğumuz mesajları haberimizde. Peki bu gecede nasıl ibadet edilir ve nasıl dua edilir? İşte en güzel Kadir Gecesi mesajları, kandil sms mesajları, tesbih duası, namazı ve ibadetleri...

Bu yıl Ramazanı Şerif'in 27 gecesine denk gelen bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 13 Temmuz Pazartesi gününü 14 Temmuz Salı'ya bağlayan gece (bugün) idrak edilecek.

Kadir Suresi’nde de ifade edildiği gibi Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı kılan unsurun Kur’an’ın inmeye başladığı zamana denk gelmesidir.  Kur’an-ı Kerim’in kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda Kadir Gecesi’ni ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın hak, hakikat, ahlak, adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bin aylık manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah’ın meleklerinin yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere ineceklerini bilebiliriz.


 
Kadir Gecesi’ni idrak etmekten maksat, o gün yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail aleyhiselama eşlik edecek bir maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmaktır. Bir hüküm ve karar gecesi olarak bilinen bu gecede her birimize düşen İslam’ın hemen her konuda belirleyici temel kriteri olan takvaya yönelmek, Allah’a yakın olmayı, başka her bir şeye yakın olmaktan daha aziz ve üstün tutmaktır. Dünyada olup bitenlere karşı duyarsızlık, Kur’an’ı hayatın hiçbir evresinde hatırlatmayan bir dünya talebi ve ilahi hikmete pek az rağbet eden bir duyarlılıkla bu gecenin ihya edilemeyeceği açıktır.

Kadir Gecesi’ni ihya başta büyük zorluk ve sıkıntılar yaşayan Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere zaman ve mekan sınırlaması gözetmeksizin bütün kardeşlerimize yakın durmayı, onların dertleriyle dertlenmeyi, acılarına ortak olmayı, din ve dünya tasavvurumuzu alt üst eden her tür marazi tutum ve düşünceye karşı bünyemizi yenilemeyi, hayırda yarışırken şerden mütemadiyen uzak durmayı gerektirmektedir.

milliyet
Editör: TE Bilişim