Manisa Lalesini Koparmanın Cezası 387 Bin 142 TL. Manisa Lalesini Koparmanın Cezası 387 Bin 142 TL.
Hizmette kalitenin arttırılması ve sürekliliğin sağlanması amacıyla faaliyetlerini sürdüren Konak Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı geniş kapsamlı temizlik çalışmalarına İzmir’in en işlek caddesi Kıbrıs Şehitleri’nde devam etti. Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hafta sonu öncesi sabah saat 06.00’da harekete geçerek önce caddedeki çöpleri topladı ardından da 2 su tankeri, 2 süpürge aracı ve 10 personelle caddeyi baştan sona süpürerek pırıl pırıl hale getirdi. Sabunlu suyla kilit taşlar yıkanırken, süpürge araçlarıyla cadde baştan sona temizlendi. Yürütülen çalışmalar semt esnafı ve vatandaşı memnun etti.
ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
Trafiğe kapalı olan ve üzerinde çok sayıda restoran, cafe, kitapçı ve alışveriş merkezinin bulunduğu caddede uzun zamandır sorun olan işporta ve işgaliye de İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi’nce yürütülen denetimler sonucunda ortadan kaldırılmıştı. Sorunun çözülmesiyle rahat bir nefes alan esnafın yüzü bu kez Konak Belediyesi’nce başlatılan temizlik çalışmasıyla güldü. Sabahın erken saatlerinde dükkanlarını açan esnaf temiz bir caddeyle karşılaşmanın mutluluğunu yaşadı. Temizlik çalışması insan sirkülasyonunun en fazla olduğu hafta sonu öncesi yapılarak İzmirlilerin tatil günlerinde daha temiz bir Kıbrıs Şehitleri görmeleri sağlandı.
TEMİZ KONAK SÖZÜ GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe genelinde yürütülen geniş kapsamlı temizlik çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin sadece Konak’ın değil, İzmir’in en önemli caddesi olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, “Bu caddeden her gün yüz binlerce hemşerimizin ve kentimizi ziyarete gelen yabancı konuklarımız gelip geçiyor. Kimi alışveriş yapıyor, kimi yemek yiyor, kimi de dostlarıyla oturup sohbet ediyor. Bu nedenle burasının temiz ve düzenli olması bizim için çok önemli. Yerel yönetimlerin asli görevlerinden biri de çöp toplamaktır. Konak Belediyesi olarak İzmirlilere daha temiz cadde ve sokaklar sunmak için çalışıyoruz. Ekiplerimiz cadde ve sokaklarımızda sık sık bu tür kapsamlı temizlikler yapıyor. Elbette biz temizledikçe yeniden kirlenecek, bunu da biliyoruz. Konak’ın 400 bin nüfusu var ancak gündüz nüfusumuz bir buçuk milyonu geçiyor. Gece gündüz yaşayan bir ilçeyiz. Bu nedenle çok işimiz var. Bizler temiz bir Konak için çalışmaya devam edeceğiz ” dedi.

Editör: TE Bilişim