Konut satışları Şubat ayında yüzde 17,3 arttı Konut satışları Şubat ayında yüzde 17,3 arttı
Bu yıl da şantiyeler sebebiyle tavaf alanın daralmasından dolayı ülkelere verilen binde 1’lik kotalardan yüzde 20 eksiltme yapıldı. Buna göre yaklaşık 2 milyon hacı adayına izin verildi. Diğer taraftan Suudi Arabistan kendi ülkesinin vatandaşlarına sağladığı kotayı ise, halka jest sağlamak için iki katına çıkarttı. Bu arada hac vizesi olmadan Mekke’ye gelenlerin sayısının da 500 bin den fazla olduğu tahmin ediliyor. Normal kıyafetler ile Cidde’den Mekke’ye giren işçi ve değişik vizelerle Suudi Arabistan’da bulunanlar, mikat mahallinden giyinik olarak Harem sınırına giriyorlar. Mekke-i Mükerreme’de ihrama giren hacı adayları, kurban cezası ödeyerek Hac yolunda Arafat vakfesine çıkıyorlar. 
ARAFAT’A İNTİKALLER BAŞLIYOR
Diğer taraftan Mekke-i Mükerreme’ye 7 kilometre uzaklıkta olan Arafat Ovası’nda Cuma günü vakfeye duracak olan hacıların bir kısmı da yürüyerek kutlu topraklara doğru yola çıktılar. Peygamber Efendimizin âdetini yaşatmak için, ellerinde asalar ile yürüyerek Arafat’a giden gruplar yolda Mina ve Müzdelife bölgesinde bir gece konaklıyorlar. Daha sonra yürümeye devam eden grup Efendimizin yolculuğunun ne şekilde olduğunu hissetmeye çalışıyorlar. 
TÜRK HACILARI TELVİYE GÜNÜ ÇIKIYOR 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile bu yıl yaklaşık 70 bin Türk vatandaşı Suudi yetkililerin verdiği stickerların bulunduğu araçlarla Arafat’a çıkarılacak. Hastanelerde yatan hastaların ambulanslarla vakfe için götürüleceği Arafat ovasında bu yıl ilk defa hacı başına 300 riyal fark ödenerek yüksek tavanlı çadır kurduruldu. Bu sabah saatlerinde başlayacak seferler ile Türk hacılar kendilerine ayrılan yollardan, kendileri için planlanan bölgeye götürülecekler. 
HACILAR TAVAF SIKIŞIKLIĞI YAŞANIYOR 
Alanın dar olması ve kaçak hacıların çok olması sebebiyle Kabe-i Muazzama’da tavaf alanı darlığı yaşanıyor. Akşam saatleri güneş olmayan vakitte tavafa gitmek isteyen özellikle yaşlı hacı gruplarının olduğu ülke vatandaşları gece yoğunluk meydana getiriyor. 30 Eylül’de resmi girişler kapanmasına rağmen işçi statüsünde Mekke’ye gelişler sürüyor. Bu sebeple de son günler olması sebebiyle Kabe’de tavaf zorlaştı. Türk kafilelerinden yaşlı ve yürümekte zorlananlar son günlerde tavafa gelemiyorlar. Trafikte sıkışıklığın artması sebebiyle de ulaşım ücretleri katlandı. Daha önce 10 riyallik bir güzergahta 20-30 gibi yüksek rakamlar talep ediliyor. 

Editör: TE Bilişim