Kadın başkanlarla neler değişecek? Kadın başkanlarla neler değişecek?
Çok sayıda sahte belge ve doküman ele geçirildi.

İlkokul mezunu bir kişinin ise şüpheliler tarafından yapılan sahte diplomayla 4 yıl PTT’de çalıştığı ortaya çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, resmi kurum ve kuruluşlarda kullanılmak üzere sahte belge basıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Zeytinburnu, Beylikdüzü, Kartal, Bağcılar, Beyoğlu ve Kadıköy ilçelerinde sürdürülen çalışmalar neticesinde belirlenen 6 adrese operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise, meslek kursu dilekçeleri, şahıslar adına düzenlenmiş kredi kartı başvuru formları, farklı firmalara ait bin 20 adet boş fatura, 58 adet sahte sağlık raporu, sahte diploma, belgelerin yapılmasında kullanılan bilgisayar, yazıcı ve çok sayıda yine farklı şahıslar adına düzenlenmiş sahte belge ele geçirildi.

SAHTE DİPLOMA İLE KAMUDA 4 YIL ÇALIŞMIŞ
Gözaltına alınan şüpheliler sahte belgelerle birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Şüphelilerin sorgusunda ve sahte belgelerin incelenmesi üzerine, ilkokul mezunu bir kişinin sahte diplomayla PTT’de 4 yıl çalıştığı ortaya çıktı.

Sahte belgeleri inceleyen polis ekipleri, sahte sağlık raporlarıyla ÖTV indiriminden yararlanıldığını ve 3. Şahıslar üzerine şirket kurulduğunu tespit etti.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, müşterilerine sahte para verdiği iddia edilen ticari taksi şoförü N.Y.Ş bir ay süren takibin ardından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ticari taksi şoförünün üstünden 19 adet sahte 100 TL bulundu. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen N.Y.Ş’nin tutuklandığı öğrenildi.

Emniyet ekipleri, mali suçlarla mücadele kapsamında çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. 
Editör: TE Bilişim