Romantik Filmleri Neden Seviyoruz? Romantik Filmleri Neden Seviyoruz?
3. Sulh Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Demet Ünal’ın girişimleriyle yaklaşık bir yıl önce başlatılan ‘pet şişe kapağı toplama’ kampanyası sonuç vermeye başladı. Tüm adliye personelinin destek verdiği kampanya ile toplanan kapaklar bir Halil Görür isimli bir mahkumun yatalak olan annesi Pakize Görür’e tekerlekli sandalye olarak döndü.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük konuya ilişkin yaptığı açıklamada büyük bir sosyal sorumluluk örneği gösteren personelini kutlayarak, bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini söyledi. Küçük, şöyle konuştu:
“Personellerimizi duyarlı davranışından dolayı kutluyorum. Sosyal sorumluluk gereği kendi çabalarıyla mavi kapakları toplayarak bir tekerlekli sandalye aldılar. Bu sandalyeyi de bize emanet edilen bir mahkumumuzun annesine hediye ettiler. Bunun yanında Tema ile bir proje üzerinde görüştük. Adliyemizde atık kağıtların toplanarak geri dönüşümünü sağlayacağız. Ayrıca yine Adliye ve Cezaevine konuşlandıracağımız kutularda pet şişe ve pet şişe kapağı ile atık kağıtların toplanmasını sağlayacağız. Böylece hem atıkları milli ekonomiye kazandıracağız hem de görüntü açısından çevre kirliliğini önlemeye çalışacağız.”
Kampanyayı başlatan ve tekerlekli sandalyeyi mahkum annesine teslim eden 3. Sulh Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Demet Ünal ise her gün 9 kilometre yürüyerek kapak topladığını söyledi. Mesai arkadaşlarının da kampanyaya büyük destek verdiğini anlatan Ünal, “Bunun dışında alışveriş yaptığım her esnafla görüşerek kendilerine kapak toplama konusunda ricalarda bulundum. Sağ olsunlar onlarda beni kırmadılar ellerinden geldiğince yardım ettiler. Cezaevindeki mahkumlardan da kapak kampanyası için destek geldi. Sonuç olarak baya kapak topladık ve topladığımız kapaklar karşılığında tekerlekli sandalye alarak teslim ettik.” diye konuştu.
Oğlunun cezaevine girmesi nedeniyle üzüntüden yataklara düştüğünü belirten 81 yaşındaki Pakize Görür ise tam 6 yıldır yatağa hapis olduğunu ifade etti. İlk başta ilaçlı tedavi gördüğünü bu dönemde zor da olsa yürüyebildiğini anlatan Pakize Görür, “Başta Demet hanım olmak üzere bütün adliye personeline bu davranışlarından dolayı gönülden teşekkür ediyorum. Onların sayesinde artık yatağa mahkum olmaktan kurtuldum, bir nebzede olsa gündelik hayatımda bir takım ihtiyaçlarımı kendim karşılayabileceğim. En önemlisi de evden dışarı çıkabileceğim için çok seviniyorum. Hepsine tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim