Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı yüzde 11.64 azaldı Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı yüzde 11.64 azaldı
ABD’nin üç farklı eyaletindeki Mc Donald’s çalışanları kendilerini daha fazla çalışmaya zorlamak, çalışma saatlerini uzatmak, aylıklarından kesinti yapmak, fazla mesai ücretlerini ödememekle suçladığı Mc Donalds’a dava açtı.

Michihan, California ve New York’tan müşteki sıfatlı bir grup Mc Donald’s çalışanın açtığı 6 toplu dava mahkemece kabul edilirse, on binlerce şirket çalışanı davaya müdahil olabilecek. New York ve California’daki davaları açan avukat Joe Sellers, müvekillerinin net karı 5 milyar dolar olan bir şirket için çalışmalarına rağmen, ekonomik anlamda zor durumda olduğunu söyledi.

Mc Donald’s adına açıklama yapan Heidi Berker Sa Shekhem, dava dilekçesindeki suçlamaları incelediklerini, Mc Donalds’ın ve davaya konu edilen bayilerin soruşturmadaki iddiaları kapsamlı bir şekilde ele alacağını ve saygın bir marka olan Mc Donalds’ın gerekli adımları atacağını ifade etti.
ABD’de Mc Donalds’ların yüzde 90’ı bayi usulüyle çalışıyor.

Ülkede son yıllarda tartışmalara sebep olan fast food işletmelerinin çalışma şartları, geçtiğimiz sene farklı şehirlerde fast food çalışanlarını sokağa dökmüş, işçiler aylıklarına en az 15 dolarlık bir zam talebinde bulunmuştu.

ABD’de 2008’den bu yana fast food işletmelerinde ve düşük aylıklı işlerde çalışanların sayısı, orta gelirli işlerde çalışan insanlara oranla hızla artıyor.

Editör: TE Bilişim