Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinin 24 km doğusunda Dalaman Çayı üzerinde bulunan barajda depolanacak 384 milyon metreküp su ile 141 bin 920 dekar arazinin sulanması ve 118,6 MW kurulu gücündeki santral ile yılda 343 milyon kilowatt.saat enerji üretilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Açıklamada, baraj rezervuarında tutulacak
34,71 milyon metreküp taşkın hacmi ile Dalaman Ovası, Köyceğiz ve Ortaca ilçe merkezleri ve köyleri ile turistik tesislerinin taşkın zararından korunduğu kaydedildi. 1,4 milyar TL'ye mal olan Dalaman Akköprü Barajı'nda 14 Şubat itibarıyla su seviyesinin 182 metreye, su hacminin ise 250 milyon metreküpe ulaştığı kaydedilen açıklamada barajın doluluk oranının yüzde 65 olduğu belirtildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ülkemizin gururu Dalaman Akköprü Barajı'nı Ege Bölgesine ve ülkemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sulama, elektrik üretimi ve taşkın koruma maksatlı bu baraj, Ocak ayı başındaki şiddetli yağışlarda büyük taşkın felaketinin önüne geçerek, can ve mal kayıplarını önlemiştir. Barajın HES ünitesi bugün devreye girmiştir. Ege'nin GAP'ı bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim