Harry Potter Hayranlarına Müjde Harry Potter Hayranlarına Müjde
Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Recep Tokgöz ve belediye bürokratlarıyla Festival Çarşısı'nı gezen Başkan Mustafa Akaydın, esnafla tek tek tokalaşarak, hayırlı işler diledi. Başkan Akaydın, daha sonra çarşı esnafıyla bir toplantı yaptı.
Festival Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Ali Er, toplantının açılış konuşmasında, “Esnaf adına, Antalya'da esnaf için başlattığınız ve bitirdiğiniz projeler için size teşekkür ederim” dedi.
Başkan Akaydın ise yerel ekonomiye büyük önem verdiklerini belirterek, “Halkla, esnafla buluşmaya çok önem veriyoruz. Esnafı yerel ekonominin en önemli lokomotifi kabul ediyoruz. Bütün yatırımlarımızı halk ve esnaf odaklı yapıyoruz” diye konuştu. Yeniden düzenlenen Atatürk Caddesi'nin törenle hizmete açıldığını hatırlatan Başkan Akaydın, “Sadece kaldırım düzenlemesi yaptı diye eleştiren var. Bu projelerde sadece kaldırım değil, kanalizasyon, içme suyu şebekesi, aydınlatma, peyzaj, TEDAŞ çalışmaları da var. Işıklar, Kapalı Yol, Mehmet Akif, Konyaaltı, Atatürk caddelerinde yaptığımız ve Güllük'te başlattığımız güzelleştirme projeleri yerine 2 tane katlı köprülü kavşak yapabilirdik. Bu daha iyi bir yatırım diye düşünenler olabilir. Biz böyle düşünmedik. Bu yatırımlar daha önemli dedik. Çünkü bu yatırımlar o bölgenin rantını, emlak değerini, müşteri sayısını artıran, esnafın yüzünü güldüren yatırımlardır” diye konuştu.
MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Yeni Festival Çarşısı yapılması konusunda 3 yıl önce esnafa ne vaat ettiyse arkasında olduğunu belirten Başkan Mustafa Akaydın, şöyle devam etti:
“Bulunduğunuz alanın 8'de 3'ü Muratpaşa Belediyesi, 8'de 5'i de Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Burayla ilgili çeşitli plan eksiklikleri vardı. Bunları tamamladık. Alanda bulunan ASAT'a ait istasyonu Büyükşehir'e geçirdik. Alandaki mülkiyet sorunlarını çözdük. Şimdi daha güvenli bir noktaya geldik. Birkaç tane de avan proje geliştirdik. Projenin önündeki sorunları büyük ölçüde kaldırdık.”
BALIKÇI HALİ VE FESTİVAL ÇARŞISI
Muratpaşa Belediyesi ile çözülmesi gereken küçük sorunlar kaldığını, yakın zamanda bunların da aşılacağını kaydeden Başkan Akaydın, “Muratpaşa Belediyesi'nin buraya Balıkçı Hali kazandırmak gibi bir projesi var. Biz de halin yanına size yetecek yeni Festival Çarşısı inşa edeceğiz. Projelendirme aşamasındayız. Yeni Festival Çarşısı'nı projelendirdikten sonra kısa zamanda inşaatına başlayıp bitireceğiz. Projeleri temsilcilerinizle paylaşacağız. İnşaat bittikten sonra da yine sizlerle oturup, buraya daha çok nasıl müşteri çekeriz onu görüşeceğiz” dedi.
GÜVENİMİZ VE İNANCIMIZ TAM
Başkan Akaydın, daha sonra esnafın sorularını yanıtladı. Esnaf adına konuşan Festival Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Karaman, mağduriyetlerinin olduğunu ifade ederek, kendilerini acil servisteki hastaya benzetti. Karaman, “Aynı zamanda bir cerrah olarak, sorunlarımıza neşter atacağınıza güvenimiz tam. Sıkıntılarımızı çözeceğinize, sizden önceki yönetimin ayıbını ortadan kaldıracağınıza yürekten inanıyoruz. Çarşı esnafı olarak her türlü katkıyı koymaya hazırız” diye konuştu.
Bir esnaf da “Antalya'da esnaf yıllardır unutulmuştu. Esnafı Antalya'ya tekrar kazandırmak için büyük çaba sarf ediyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Size inanıyoruz ve güveniyoruz” dedi.



Editör: TE Bilişim