Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı
Adana Yüreğir Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı ve Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Remziye Karabucak, Adana'nın uzun yılların en soğuk günlerini yaşadığını, bunun da tarımda en olumsuz etkiyi narenciyede hissettirdiğini bildirdi.
Soğuk alan narenciyenin kalitesinin bozulduğunu, bunu önlemek için üreticilerin bahçelerine rüzgar pervaneleri yerleştirdiğini anlatan Karabucak, "Bu sayede koruduğumuz ürünleri tüketiciye sorunsuz ulaştırmaya çalışıyoruz. Tabi bu önemli bir mazot gideri nedeniyle ürün maliyetlerinde artışa neden oluyor" dedi.
Karabucak, son yıllarda Adana ve çevresinde narenciye ekimine olan ilginin arttığını, tarla bitkilerinde umduğunu bulamayan birçok çiftçinin bahçe ürünlerine yöneldiklerini ifade ederek, "Yeni bahçe tesisleri devam ediyor. Bahçelerde 4-5 yılda meyve tutumu başlıyor. Bu bahçelerde hasadın önümüzdeki yıllarda başlamasıyla birlikte bölgemizde rekolte daha da artacak" diye konuştu.
Bölgede yetiştirilen narenciyenin 40 kuruştan sezonu açtığını, son günlerde nispeten düşüş yaşandığını belirten Karabucak, şunları söyledi:
"Bu yıl çiçeklenme döneminin sorunsuz geçmesi sayesinde başta portakal olmak üzere mandalina, greyfurt ve limonda rekolte üreticiyi sevindirdi. Ancak, son dönemlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden soğuk havanın yanı sıra ihracatta yaşanan sıkıntılar üreticiyi üzdü."
Karabucak, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen üreticinin bahçecilikte umutlu olduğunu sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim