Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler
Rekabet Kurulu tarafından Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açıldı.

Rekabet Kurumu'nun yaptığı açıklamada "Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılan baskı ve promosyon uygulamalarıyla müşterilerin rakiplerle çalışmasının engellendiği, bu itibarla, Rekabet Kurulunun geçmiş kararlarına aykırı davranıldığı ve rakiplerin dışlandığı iddiasına ilişkin olarak yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı" denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 18.03.2015 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 15-12/161-M sayı ile karar verdi.


Bilindiği üzere, 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri; 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır.

Soruşturma, adı geçen teşebbüsün en çok kayrılan müşteri şartı ve fiili münhasırlık uygulamaları yoluyla aynı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı." 

Editör: TE Bilişim