Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakoluna bir PKK’lı tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 10’u asker, 8’i sivil 18 kişi yaşamını yitirdi,11’i asker 27 kişi de yaralandı.

Saldırıda Şemdinli İlçesi yakınlarındaki Durak Jandarma Karakolu hedef alındı. Yol kontrollerinin yapıldığı sırada karakola yaklaşan bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 9 asker ve karakol yakınlarında minibüs bekleyen 8 sivil yaşamını yitirdi. Yaralanan 11 asker ve 16 sivil askeri helikopterlerle hastanelere taşındı.

Hakkari Valiliği’den yapılan açıklamada saldırı ile ilgili detaylara yer verildi

“9.10.2016 günü saat 09.45 sıralarında Durak 2.Hudut Bölüğü önünde Jandarma Birlikleri tarafından her gün 24 saat esasına göre yapılan yol denetimi ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete dur ihtarı yapılmış, aracın durmaması üzerine ateş açılmış ancak etraftan BTO mensuplarınca da taciz ateşi yapılarak dikkatin oralara da yönelmesi üzerine kamyonet nizamiyeden girme niyetini gerçekleştirememiş ve yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıları infilak ettirmiştir. İlk belirlemelere göre maalesef 9 askerimiz şehit olmuş(10’a yükseldi) 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11'i asker 27 yaralımız askeri helikopterlerden de yararlanılmak sureti ile civardaki daha donanımlı hastanelere sevk edilmektedir. Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir.”

Genelkurmay Başkanlığı saldırı ile ilgili açıklama yaptı

"Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 9 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yapılan saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluşmuştur. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

Bu arada Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Şemdinli'de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır"' dedi.

Öğleden sonra açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım “Canlı bomba ile gerçekleşen terör saldırısında 10 asker şehit oldu, 8 vatandaşımız da hayatını kaybetti” diye konuştu.

Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı. Saldırıyı PKK’nın silahlı kanadı HPG üstlendi. Açıklamada saldırıyı yapan kişinin kendisini araçla birlikte havaya uçurduğu belirtildi.
Editör: TE Bilişim