Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı
Doktor Sema Karadağ, sigara dumanının en kirli havadan 10 kat daha tehlikeli olduğunu belirterek, sigara içenlerde ağız, dudak, yemek borusu ve mide kanserinin daha çok görüldüğüne dikkat çekti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ personeline yönelik olarak, ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ nedeniyle gerçekleştirilen seminerde, sigaranın zararları değerlendirildi, sigara içen personel sigarayı bırakmaya karar verdi.
İçeriğinde arsenik, benzin, kadmiyum, hidrojen siyanid, toluene, amonyak ve propilen glikol gibi 4 bine yakın öldürücü zehir bulunan sigaranın zararları, BUSKİ Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde mercek altına alındı. BUSKİ İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, BUSKİ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın ortak organizasyonuyla, ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ nedeniyle gerçekleştirilen konferansa, BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi çalışanları yoğun ilgi gösterdi.
45 dakikada sigaraya son; Dünya genelinde 1 milyar 300 milyon kişinin sigara içtiğini dile getiren Karadağ, Türkiye’de de 17 milyon kişinin sigara içicisi olduğunu vurguladı. MORA’nın dünyadaki en gelişmiş biorezonans teknolojisi olduğunu belirten Karadağ, sistemin sigarayı bıraktırma yöntemi olarak da hizmet verdiğini dile getirdi. ‘MORA-Terapi’nin ulaşılabilecek en güçlü sigara bırakma desteği olduğunu belirten Karadağ, “Fiziksel bağımlılık arttıkça ‘MORA-Terapi’nin etkenliği de artar. Uygulamada herhangi bir acı ya da rahatsız edici başka bir durum bulunmamaktadır. 45 dakikalık tek seans sonunda sigara içme isteğini ortadan kaldıran ‘MORA Terapi’, yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemidir” dedi.
Konferansın sonunda, sigara bağımlısı BUSKİ ve Büyükşehir Zabıta çalışanları sigarayı bırakma sözü verdi.


Editör: TE Bilişim