9 Günlük Bayram Tatili Seyahat Sektörünü Olumlu Etkiledi 9 Günlük Bayram Tatili Seyahat Sektörünü Olumlu Etkiledi
 Turizm Şube Müdürlüğü'ne gelen kadın terörist İngilizce olarak 'Cüzdanımı kaybettim' deyip içeriye girdi. İntihar bombacısı Turizm Şube Müdürülüğü'nde bir anda üzerindeki bombayı patlattı. Saldırıda canlı bomba öldü. Ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.
İŞTE KADIN SALDIRGANIN GÖRÜNTÜSÜ

Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ayrıca polis telsizinden tüm polis merkezleri ve ekiplerinin saldırılara karşı gerekli önlemleri almaları anons edildi.

POLİS 3 KONTROLLÜ PATLAMA GERÇEKLEŞTİRDİ

Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi kulübesine canlı bomba saldırısı düzenlenen Sultanahmet’te polis kontrollü patlama gerçekleştirdi.
 
Patlama öncesinde polis çevredeki vatandaşları anonsla uyardı. Ardından, polis olay yerinde kontrollü şekilde patlama yaptı. Son patlamanın, ikinci kontrollü patlamadan daha şiddetli olduğu görüldü.Patlama sırasında yan binaların camlarının kırıldığı görüldü. Bu arada, olayın ilk dakikalarında durdurulan tramvay seferleri normale döndü.
 
SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
 
Kadın teröristin saldırı görüntüleri de ortaya çıktı. Show TV, hain saldırı öncesi kadının polis kulübesine doğru giderken kaydedilen görüntülerini yayınladı.

DAVUTOĞLU: GEREKEN ADIMLAR ATILACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'te polis merkezine yapılan bombalı saldırıya ilişkin, "Saldırganın bağlantıları konusunda emniyetimizin çalışmaları sürüyor" dedi.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'te polis merkezine yapılan bombalı saldırıya ilişkin, "Toplantı esnasında böyle bir üzücü haberi aldık. Bir canlı bomba saldırısı oldu. Bir kardeşimizi, Kenan Kumaş kardeşimizi şehit verdik. Kahramanca bu saldırıyı göğüsledi. Ailesine ve emniyet teşkilatına taziyelerimi iletiyorum. Kadın terörist de öldü" dedi.

Teröristin üzerindeki iki ayrı bombanın da etkisiz hale getirildiğini açıklayan Davutoğlu, polisin kahramanca davrandığını ve zaiyatın büyümesini engellendiğini ifade etti. Saldırganın örgüt bağlantısının araştırıldığını belirten Davutoğlu, tespit edildiğinde gerekli adımların atılacağını kaydetti. İstihbarat birimlerinin çalışmalarının sürdüğünü anlatan Davutoğlu, geniş çaplı araştırma yürütülmesi konusunda talimat verdiğini ifade etti.
 
 
VALİ SON BİLGİLERİ PAYLAŞTI
 
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanahmet'teki İstanbul  Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda,  biri ağır iki polis memurunun yaralandığını, saldırganın da öldüğünü bildirdi. Vali Şahin, patlamanın ardından İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok  ile olay yerine geldi. Burada incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin  sorularını cevaplayan Şahin, patlamanın saat 17.20'de meydana geldiğini söyledi. Turizm Şube Müdürlüğü önündeki kulübeye İngilizce olarak "cüzdanını  kaybettiği" bahanesiyle bir kadının yaklaştığını ve daha sonra üzerindeki bombayı  patlattığını anlatan Şahin, saldırganın öldüğünü belirtti.  İstanbul Valisi Şahin, saldırgan kadının kimlik tespiti için  çalışmaların başlatıldığını bildirdi. 

Editör: TE Bilişim