“Birleşmiş Milletler Dünya 2023 Uyuşturucu Raporu” açıklandı… “Birleşmiş Milletler Dünya 2023 Uyuşturucu Raporu” açıklandı…
 TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, puanlama sisteminde değişiklik yapılmaması halinde bu yıl da Eurovision’a katılmayacaklarını açıkladı. 
Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin galası için Denizli’ye gelen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, basın toplantısına katıldı. TRT, Denizli Belediyesi ve Denizli Valiliği tarafından bu yıl 4. kez düzenlenecek Uluslararası Türkçü Sözlü Müzik Festivali’nin gala gecesinin tanıtımı için Çamlık Ofis’te düzenlenen basın toplantısına Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TRT Genel Müdürü Şahin, puanlama sisteminde değişiklik olmadığı taktirde bu yıl da Eurovision’a katılmayacaklarını söyledi. Türkiye’nin Eurovision’da kısa mesaj oylarının fazla olmasına rağmen jüri oylarıyla alt sıralara düştüğünü belirten Şahin, “Türkiye, SMS oylarıyla yüksek puanlar alıyor ve üst sıralarda yer alıyor. Ancak Eurovision düzenleme komitesi SMS ve jüri oylarının ağırlığını yüzde 50 yaparak aynı ağırlığı verince puanımızı aşağı çekti. Bunun değiştirilmesi yolundaki itirazlarımız sonuç vermeyince geçen yıl Eurovision’a katılmama kararı almıştık. Aynı sistem sürerse bu yıl da katılmayacağız. Eğer puanlamada yeni bir düzenleme yapılmazsa gelecek yıl da Eurovision’a katılmayacağız. Yönetim Kurulu bu konuda yetkiyi bana verdi” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim