Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL
 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Suriye’ye ait bir adet M-17 helikopteri bugün saat 14.20’de Hatay Yayladağı bölgesinde 2 kilometre Türkiye’ye hudut ihlalinde bulundu. Hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edilmiş, ihlalin devam etmesi üzerine Malatya’dan havalanan uçaklarımız tarafından saat 14.25’de füzeyle vurulması sonucu helikopterin Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında Türk jetleri tarafından sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürüldüğünü açıkladı. Arınç, Suriye’ye ait bir adet M-17 helikopterinin bugün saat 14.20’de Hatay Yayladağı bölgesinde 2 kilometre Türkiye’ye hudut ihlalinde bulunduğunu belirterek, “Hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edilmiş, ihlalin devam etmesi üzerine Malatya’dan havalanan uçaklarımız tarafından saat 14.25’de füzeyle vurulması sonucu helikopterin Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir” dedi.

Vurulan helikopterin Suriye’ye sınırına düşmesi sonucu mürettebatla ilgili bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydeden Arınç, “Sınır hattımızda 24 saat esasına göre hava keşif unsurlarımız uçuş yapmaktadır. Bildiğiniz gibi uçağımız düşürüldükten sonra özellikle Akçakale, Viranşehir bölgesine sürekli karşı taraftan taciz ateşi yapıldığı için angajman kuralları değiştirilmiş ve yeni bir uygulama başlamıştı. Dolayısıyla bu açıklamanın ne anlama geldiğini her halde herkes biliyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim