Konut satışları Şubat ayında yüzde 17,3 arttı Konut satışları Şubat ayında yüzde 17,3 arttı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 2013 yılında düzenlenen narkotik operasyonuna ilişkin aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, ve şarkıcı Cenk Eren’inde bulunduğu 34 kişinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ünlü isimler yer almazken 2’si başka suçtan tutuklu 8 sanık hazır bulundu.Duruşmada savcı mütaalasını açıkladı. Savcı, Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy, Ayşe Selin Boronkay, Cenk Eren, Yusuf Hasan Akgün hakkında “uyuşturucu madde temin etme” suçundan yeterli delil elde edilemediğini belirtti.
Savcı bu isimler hakkında "kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın almak, bulundurmak ve kullanmak” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Savcı, cezaların 5 yıl süreyle ertelenmesini de talep etti.
ÖRGÜT SUÇUNDAN BERAAT İSTEMİ
Savcı, diğer sanıklar hakkında ’suç örgütü kurma ve yönetme’ suçundan beraatlerini istedi. Savcı 27 sanık hakkında ’uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti , kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak’ gibi suçlardan 10 yıldan 18,5 yıla kadar değişen hapis cezalarıyla cezalandırılmalarını talep etti.
Firari Sanık Mehmet Akgün’ün ise dosyasının ayrılarak yargılamasının yapılmasını talep eden savcı sanıklardan Necati Fidan’ın ise tüm suçlardan beraatini istedi.
İÇTİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ
Davada daha önce ifade veren ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy, "Bizim camiada birçok kişi esrar içiyor. O dönemde Emir’in Yolu dizisinde oynuyordum. Psikolojik ve ruhen sıkıntılı bir dönemdeydim. Daha fazla içmeye başladım. Kimseye uyuşturucu temin etmedim" şeklinde savunma yapmıştı.
Öte yandan Mahkeme sanık ve avukatlarının mütaalaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.
 
Editör: TE Bilişim