Turabi Survivor'a Veda Etti Turabi Survivor'a Veda Etti
116 bin Malezyalı arasından seçilen Müslüman astronot Dr. Shukor, 2007 yılında uzaya çıktı. Rusya'da 1 yıl süren zorlu bir eğitim aldıktan sonra uzaya giden ekipte yer aldığını ifade eden Shukor, uzayda da namaz kıldığını anlattı. Shukor, "Her 45 dakikada bir güneşin doğup battığı bir ortamda nasıl namaz kılınacağı konusunda endişelerimiz oldu. Malezya'daki dini otoriteler bu konuyla ilgili bir fetva çıkarttılar. Roketin fırlatıldığı yer olan Kazakistan saatine göre dünyayı kıble kabul ederek, 5 vakit
namazımı kılabildim" diye konuştu.
Uzay boşluğunda dünyanın bir kum tanesi kadar küçük göründüğünü anlatan astronot, "Orada Allah'a daha çok yakınlaştım, hatta ezan sesini duydum" dedi.
Shukor, uzaydan geldikten sonra daha fazla Kur'an-i Kerim okumaya başladığını da kaydetti. Uzaya gitmeye 10 yaşında karar verdiğini belirten Shukor, bu isteğini 35 yaşında gerçekleştirebildiğini ifade etti. Shukor, "Büyük hayaller kurun ki gerçek olsun. Uzay bilimi çok önemli. Malezya, Türkiye'den daha fakir ve daha az gelişmiş bir ülke fakat bilimsel gelişmeye katkı sağlamak adına böyle bir adım attı" ifadelerini kullandı.
Aynı zamanda bir ortopedi cerrahı olan Shukor, uzayda kanser hastalığına tedavi geliştirmek için bazı çalışmalar yaptığını belirterek, "Çalışmamın yüzde 80'ini tamamladım. Uzayda hücreler 20 kat daha büyüyor ve bu faktör daha kolay çalışmanızı sağlıyor" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim