Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı
Aktaş köyündeki evinden dün sabah saatlerinde tüfeğini alarak tavşan avına çıkan Mehmet Ulema (60), köyün 6 kilometre doğusunda bulunan dağ eteğine kadar tavşan izi sürdü. Uzun süre evine dönmeyen ve haber alınamayan Ulema için ailesi jandarmaya bilgi verdi. Olay yerine giden jandarma ekipleri Ulema'nın gittiği istikamette yaptığı çalışmada ayak izleriyle karşılaştı. Yaklaşık 6 kilometre takip edilen iz, akşam saatlerinde dağ eteğindeki çığın düştüğü yerde son buldu.
Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerine bilgi verdi. Köye akşam ulaşan kurtarma ve sağlık ekipleri, çığın düştüğü yerde 6 saatlik çalışma sonucu sabaha karşı saat 05.30 sularında Ulema'nın cansız bedenine ulaştı. Araçların ulaşamadığı ve yaya olarak 6 kilometre uzaklıkta bulunan ceset, kar paletli ambulansa kadar taşındı. Kar paletli ambulans tarafından köye kadar getirilen ve burada hazır bekleyen ambulansa bırakılan cenaze, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.  Ulema'nın evli ve 9 çocuk babası olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.
Editör: TE Bilişim