Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler
Pakete göre, bir işçinin eğitim sırasında maaşı İŞKUR tarafından ödenecek.

Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık Çankaya Köşkü’ndeki İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Buna göre, bir işçinin eğitim sırasındaki maaşı İŞKUR tarafından ödenecek.

Davutoğlu, “Bir işveren yeni bir işçi alımı planladığında 6 aylık ücretleri asgari ücret olarak İŞKUR tarafından ödenecek.

Böylece 6 ay işverene hiçbir maliyet yüklenmeyecek. İşverenin kursiyerler için yaptığı maliyet vergi matrahından düşülecek. Kursiyerler aynı iş kolunda işe alınırsa imalat sanayinde 3.5 yıl, diğer sanayi kollarında ise 1.5 yıllık SGK primi İŞKUR tarafından ödenecek. Yani toplamda 4 yıllık destek sağlanacak” diye konuştu.


2015-2016 yılları için vergi indirimi sağlayacaklarını, özkaynak kullanımına vergi kolaylığı getirileceğini, imalatçı kadın girişimcilere ve KOBİ’lere verilecek desteklerin arttırılacağını anlatan Davutoğlu, yeni paketle 120 bin kişiye de iş kapısı açılacağı müjdesini verdi.
Editör: TE Bilişim