Romantik Filmleri Neden Seviyoruz? Romantik Filmleri Neden Seviyoruz?
Uzun süredir karla mücadele eden Türkiye'de bazı ürün ve gıdalara zam yapılırken, yağmur sularının seraları vurmasından ve don olaylarının yaşanmasından dolayı sebze ve meyve fiyatları iki kat arttı. Özellikle yeşilbibere gelen zam herkesi şaşırttı. 3 hafta öncesine kadar kilogramı 3 TL'ye satılan yeşilbiberler zamla birlikte 6 ile 7 TL arasında satılıyor.
Zamdan sonra alış-verişlerini kısıtlı bir şekilde yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, "Havanın yağışlı ve aşırı soğuk olmasından dolayı sebze ve meyveye de zam geldi. Bu zamlar bizim belimizi büküyor. Zamdan önce evimize kilo kilo sebze meyve götürürken, zamdan sonra alış-verişlerimizi kısıtlı yapmak durumunda kaldık" dedi.
Fiyatların artmasından dolayı işlerin düştüğünü belirten esnaf ise, "Sebze ve meyve fiyatlarına zam yapılmadan önce insanlar evlerine poşet poşet yiyecek götürüyordu. Zamdan sonra çoğu vatandaş fiyat sormakla yetiniyor. Dar gelirli vatandaşlar kilo yerine gramla alışveriş yapıyorlar. Fiyatların normal seviyeye düşmesini ve vatandaşların yeniden poşet poşet alışveriş yapmasını istiyoruz" diye konuştu.
Zam şampiyonunun yeşilbiber olduğunu dile getiren esnaf, "Zamla birlikte fiyatları iki kat artan domatesin kilogramı 1 TL 50 kuruş, salatalık 3 TL 50 kuruş, limon 2 TL, patates 75 kuruş, soğan 75 kuruş, karnabahar 2 TL, marul 2 TL 50 kuruş, soğan 2 TL 20 kuruş, sarımsak 2 TL 50 kuruş, karalahana 2 TL, ıspanak 2 TL, bir bağ maydanoz 50 kuruş, turp 75 kuruş ve havuç ise 2 TL'den satılıyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim