Oruç Haberleri

oruç haberleri ve güncel oruç gelişmeleri, oruç ile ilgili tüm video, oruç fotoğrafları ve oruç haberleri İzmir Haber Ajansı | İzmir Haber Son Dakika | Güncel İzmir haber Siteleri | İzmir Haber sitesi reklamları sitemizde


SAĞLIK

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ramazan orucunun etkilerini nörobilim açısından değerlendirdi…

SAĞLIK

Uzmanlar, kalp damar hastalığı, kalp yetersizliği, hipertansiyon gibi hastalıkları olanların oruç tutmasının sağlık açısından risk oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

SAĞLIK

Oruç tutmak isteyen anne adayları, dikkat! 

İZMİR HABER

Kaşeksi (Aşırı Zayıflık), Anoreksi (Zafiyet) gibi hastalıklarda oruç tavsiye edilmezken, obez kişiler oruç tutabilirler mi ve obezite cerrahisi sonrası ne...

SAĞLIK

Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Ramazan ayının sigarayı bırakmak için bir fırsat olduğunu ifade etti.

SAĞLIK

İzmir Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Vedat Göral, reflü ve gastrit hastalarının oruç tutabileceğini söyledi.

GENEL
SAĞLIK

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Fatma Baysal Anlattı

GENEL

Ramazan dolayısıyla Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan konu ile açıklamada bulundu. "Ramazan ruhsal ve fiziksel arınma dönemidir.

SAĞLIK

Ramazanlarda oruç açarken çok tüketilen hurmanın aslında yıl boyu tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, faydalarının saymakla bitmeyeceğini söylüyor.

SAĞLIK

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doçent Doktor Mustafa Tözün, Ramazan ayında oruç tutanların en büyük problemlerinden birinin kabızlık olduğunu söyledi.

YAŞAM

Sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan döneminde vücudun hem sıvı hem de enerji kaybettiğini vurgulayan uzmanlar önerilerde bulundu.

SAĞLIK

Ramazan ayının gelmesiyle beslenme önerilerinde bulunan uzmanlar, orucun diyet yerine geçmeyeceğini belirterek, iftar ve sahurda hafif gıdaların tüketilmesini tavsiye ediyor.

Afyon haberleri

Ramazan ayında trafik kazaları dikkatsizlik ve dalgınlıktan dolayı artıyor.

İZMİR HABER

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Diyetisyen Selda Seçkiner; oruç tutan kişilerin beslenmelerinde yaptığı yanlışlara dikkat çekti.

SAĞLIK

Op. Dr.Eminoğlu: ''Akşam yemeğinde yağlı gıdalardan kaçınılmalı''

Bursa haberleri

Bursa'nın Harmancık ilçesine bağlı 800 yıllık geçmişe sahip tarihi Ilıcaksu köyünde tüm köy halkı birlikte iftar yapıyor.

SAĞLIK

Uzmanlar, Ramazan ayında oruç tutmak isteyen diyabet hastalarının iftarla sahur arasında en az 2 litre su içmesi gerektiğini söyledi.

SAĞLIK

Medical Park Gaziantep Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Işıl Turgay Canbolat, Ramazan ayına özel beslenme önerilerinde bulundu.

SAĞLIK

Oruç tutacak anne adayları neler yapmalı ?

İstanbul haberleri

Ramazan ayında camilerin süsü olan mahyalar yanmaya başladı.

İZMİR HABER

İzmir'de sahur ve iftar saatleri !

DÜNYA

Kuzey Yarım Küre’de yaz aylarına denk gelen Ramazan nedeniyle Türkiye’de yaklaşık 17 saat oruç tutulacak.

SAĞLIK

Op. Dr. Hayri Gültekin, Ramazan ayında günlük alınması gerekeleri açıkladı

SAĞLIK

Adana Özel Meridien Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Serap Cavlak, Ramazan ayında oruçla birlikte öğün sayısının ve beslenme şeklinin değişmesi...

Mardin haberleri

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adem Özden, hamilelerin Ramazan ayında oruç tutmaması gerektiğini, bu durumlarda anne...