İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün başlayan yeni av sezonuna ‘Vira Bismillah’ diyecek balıkçıların açılış törenine katıldı. Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı Hali’nde gerçekleşen törene Başkan Kocaoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Tarım İl Müdürü Musa Bakan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 3. Bölge Müdürü Hacer Eke, İzmir Liman Başkanı Ahmet Apek, Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya ve Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güney da katıldı.  Balıkçı teknelerinin önünde kurdele kesim töreninin gerçekleşmesiyle birlikte balıkçılar, yeni sezona uğurlandı. 

Her konuda yardıma hazırız
Balıkçı teknelerinden çalınan sirenlerle karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu, bereketli bir sezon dilediği konuşmasında şunları söyledi:
“Sizlerin istek ve dilekleri doğrultusunda Balık Hali'nde çok büyük yenilemeler yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düşen her konuda bundan sonra da yardımcı olacağımın altını çizmek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi körfez temizliği konusunda, balık üremesi konusunda elimizde tek kalan Homa Dalyanı'nın rehabilite edilmesi konusunda ve çevreyi korumak adına birçok yatırım yapıyor. Körfezin tamamen 70-80 yıl önceki haline dönmesi için proje ihalemizi tamamladık. Şimdi iş makineleri tedariki için ihaleye çıkıyoruz. Tüm balıkçılarımıza kazasız belasız ve bereketli bir sezon diliyorum. Hepinize rastgele!” 

Sardalya ve kolyoz bol olacak
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise su ürünleri ve balıkçılık sektörünün çok önemli bir sektör olduğunun altını çizdi. Özgener, “Denizin ve balığın hayatımda ayrı bir önemi var. Bu sezon Ege’de sardalya ve kolyoz bol miktarda olacağa benziyor. Tüm balıkçılara verimli ve bol kazançlı bir sezon geçirmelerini diliyorum. Denizlerde sürdürülebilirliğin sağlanması, su ürünleri kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesi gerekiyor. Unutmayalım ki doğal kaynaklarımız sonsuz değildir" şeklinde konuştu.

İZMİRLİ GENÇ BOŞNAKLARDAN RAMAZAN YARDIMI İZMİRLİ GENÇ BOŞNAKLARDAN RAMAZAN YARDIMI

Bol kazançlı bir sezon olsun
Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, kaçak trol balıkçılığından kurtulabilmek için tüketicilere de önemli görev ve sorumluluk düştüğünü belirterek, "Lütfen zaman yasağına uymayan balıkları almayın, yemeyin” dedi. 
Balık ve su ürünlerinin en önemli protein kaynaklarından biri olduğuna değinen Tarım İzmir İl Müdürü Musa Bakan ise, “Dengeli ve kaliteli beslenmenin toplumların kalkınmasında rol oynadığı bilinmekte. Bu yüzden biz de kaynaklarımızın kaliteli ve güvenilir bir biçimde kullanılmasını sağlamalıyız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim